10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Brutalni hibridni napadi na Crnu Goru, stići će pomoć NATO"

Izvor: Foto: Gov.me

Politika

Comments 9

"Brutalni hibridni napadi na Crnu Goru, stići će pomoć NATO"

Izvor: Dnevne novine

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Odavno je poznato da je Crna Gora na vrhu liste zemalja protiv kojih se vodi hibridni rat, ali NATO i Evropska unija zajedno rade na eliminaciji tih prijetnji, što će umnogome pomoći na smanjenju uticaja nekih država uopšte na Balkanu, kaže za Dnevne novine hrvatski analitičar bezbjednosti Igor Tabak.

On je istakao da ni u EU ni u NATO-u niko ne zaboravlja pokušaj državnog udara 2016, niti kampanje protiv Crne Gore prije njenog ulaska u NATO savez.

“Gledano sa stručne strane kampanja koja je vođena protiv Crne Gore i njenog ulaska u NATO je vrlo neuobičajena. Hrvatska, na primjer, je ulazila u NATO i vođena je rasprava da li treba da bude dio Alijanse ili ne, ali to nikako nije ni ličilo na kampanju u Crnoj Gori. To su sve aspekti koji čine jednu sliku o brutalnim hibridnim napadima na Crnu Goru i zato dolazak NATO kontrahibridnog tima ne predstavlja nikakvo iznenađenje”, kaže Tabak.

Podsjetimo, NATO kontrahibridni tim za podršku, stiže u Crnu Goru, najmlađu članicu Alijanse.

Tabak ističe da će Crna Gora ubuduće imati veliku pomoć i NATO alijanse i Evropske unije u antihibridnoj borbi.

“Sasvim je očekivana takva reakcija NATO-a i treba očekivati vrlo kvalitetan rad tima koji dolazi i koji će pokušati da da odgovor na sva crnogorska pitanja povodom hibridnih udara na nju”, kaže Tabak.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

LJukas

Pomoć mi mogli naći medju ljudima koji imaju svakodnevno iskustvo sa društvenih mreža. Da se kroz njihovo zapažanje lociraju prijetnje, kao i način na koji se sprovode.Veoma ,veoma ,interesantna tema.

Ljukas

Vjerovatno se uvidjelo da je u tom ni malo naivnom internet ratu ,Crna Gora odista naivna.Sve se svodi na pojedine slučajeve privatne odbrane u smislu pojedinaca. koji se bore protiv svakodnevnih neistina i laži.Sa druge strane su stručne ekipe ljudi koji to fabrikuju i šire laž pod plaštom istine.

Vitinka

Crna Gora ulaskom u NATO savez i približavanjem Evropskoj uniji, staje na put nekim silama, koje su nezadovoljne potezom koji je Crna Gora napravila jer onda one ne mogu da sprovode svoje planove!