Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

I zvanično: Bošnjačka stranka postala članica Evropske narodne partije

| Postavio/la: Jelena Ćetković

I zvanično: Bošnjačka stranka postala članica Evropske narodne partije

Na današnjoj Političkoj Skupštini EPP-a, održanoj u Evropskom Parlamentu, izglasano je članstvo Bošnjačke stranke u Evropske narodne partije (EPP), najjačoj i vladajućoj političkoj snazi na nivou EU, čime su potvrđena saznanja Antene M. 

"Funkcioneri Bošnjačke stranke, potpredsjednik Osman Nurković, politički direktor Suljo Mustafić, predsjednik Foruma mladih i član Izvršnog odobra za međunarodnu saradnju Sead Šahman, i predstavnica Foruma žena Bilsana Bibić su tim povodom u prethodna dva dana u Briselu održali više susreta sa čelnicima EPP-a, između ostalog sa predsjednikom Josefom Daulom, potpredsjednikom Paulom Rangelom i komesarom Johanesom Hanom", saopšteno je BS.

Delegacija BS-a je, kako navode drugog dana zasijedanja Političke Skupštine EPP-a prezentovala članicima programska načela.

Potpredsjednik Nurković naglasio je da je Bošnjačka stranka državotvorna, proevropska i prozapadna stranka od samog osnivanja.

„U naše temeljne programske odrednice ugradili smo  - obnovu nezavisnosti Crne Gore, ulazak u NATO alijansu, kao uslov regionalne stabilnosti,  kao i učlanjenje u Evropsku uniju naše države. To su bili i ostali naši strateški ciljevi i mi smo sve učinili da ih kroz naše političko djelovanje promovišemo, podržimo i realizujemo“- kazao je Nurković.

On je naveo da su zalaganja Bošnjačke stranke bila vizionarska, bez potrebe mijenjanja političkog programa, a da su procesi samo potvrdili stemljenje kada su u pitanju integracije naše države i Zapadnog Balkana.

„Snažne  i nezavisne institucije, vladavina prava, borba protiv kriminala i korupcije, poštovanje ljudskih prava i antidiskriminacija, sloboda medija, bezbjednost za sve gradjane, regionalna stabilnost i povezivanje, kao i integracija čitavog regiona- bile su i ostaju naši prioriteti“ – naveo je Nurković.

U svjetlu aktuelnih političkih događaja u Crnoj Gori, Nurković je poručio da BS podržava politički  dijalog i smatra da je u isključivo u Parlamentu i institucijama mjesto za dijalog i razgovor o svim otvorenim pitanjiima, te da aktuelna tema reforme izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori za nas predstavlja bitno  pitanje, oko kojeg treba uključiti sve relevantne činioce.

Zaključeno je da se za Bošnjačku stranku otvara dobra perspektiva daljeg političkog djelovanja i obezbjeđuje snažna podrška sa evropskih adresa, značajnih za dalji razvoj partije, ali i za demokratki razvoj Crne Gore i regiona, na putu ka članstvu u EU.

Ostavi komentar

0/300