11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Novi saziv Evropske komisije daje jasnu podršku politici proširenja"

Politika

Comments 0

"Novi saziv Evropske komisije daje jasnu podršku politici proširenja"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas generalnog direktora za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijana Danijelsona.

Brajović je upoznao delegaciju Evropske komisije sa dosadašnjim rezultatima ovog skupštinskog saziva, i prije svega ukazao na napore koje vladajuća većina ulaže kako kako bi Crna Gora nastavila započete reforme u procesu evropske integracije.

Generalni direktor Danijelson je naglasio da su sljedeći mjeseci veliki izazov da svi politički akteri u Skupštini pokažu volju i dogovore se oko potrebnih reformi u cilju daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavtsva i primjene datih preporuka relevantnih međunarodnih organizacija.

Istakao je da je Evropska komisija svjesna postignutih rezultata i napora koje Skupština ulaže kako bi ojačala politički dijalog, u postojećem političkom ambijentu.Takođe, istakao je da novi saziv Evropske komisije ima jasnu poruku o kredibilnoj strategiji za Zapadni Balkan i da će se održati i ubrzati proces proširenja.

Zajednički je ocijenjeno da će dodatni napori nadležnih institucijau ostvarivanju još mjerljivijih rezultata u oblastima vladavine prava i slobode medija, kao i jačanje nezavisnosti institucija važnih za izborne procese, osigurati da Crna Gora ostaje predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju u regionu Zapadnog Balkana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR