Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Brajović primio koizvjestioce PSSE: "Svi da ulože napore kako bi unaprijedili izborno zakonodavstvo"

| Postavio/la: Milena Aprcović

Brajović primio koizvjestioce PSSE: "Svi da ulože napore kako bi unaprijedili izborno zakonodavstvo"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas koizvjestioce Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za Crnu Goru Ionuta Mariana Stroea i Ena Muldera.

Predsjednik Brajović je zahvalio na pažljivom praćenju rezultata koje Crna Gora postiže i izrazio očekivanje da će koizvjestioci i tokom ove posjete prepoznati napredak u odnosu na prethodni Izvještaj, saopšteno je iz Skupštine. 

"Na temu parlamentarnog dijaloga, posebno je naglašena važnost ulaganja napora svih političkih aktera kako bi izborno zakonodavstvo, bilo dodatno unaprijeđeno.

Predsjednik Brajović je istakao da je vladajuća većina sa akademskom zajednicom i civilnim društvom pripremila veliki dio prijedloga za dodatno unapređenje sveukupnog izbornog ambijenta, a sada se očekuje mišljenje i doprinos predstavnika opozicije u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.  

Koizvjestilac Stroe je između ostalog naglasio da PSSE cijeni otvorenost parlamentarne većine u ostvarivanju dijaloga svih strana u Skupštini Crne Gore. On je takođe istakao da Crna Gora ide u pravom smjeru, pri čemu treba još intenzivnije nastaviti reforme", navode u saopštenju. 

Na sastanku sa koizvjestiocima je učestvovao i poslanik Predrag Sekulić, šef delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.  

Ostavi komentar

0/300