11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

Politika

Comments 0

"Osnažiti ekonomsku saradnju i ubrzati proces integracije u EU"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Crna Gora i Grčka imaju odlične političke bilateralne odnose, a solidnu ekonomsku saradnju potrebno je dodatno osnažiti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Grčke Sotiriosa Atanasioua, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Grčka je uvijek jasno i direktno podržavala naše državne priroitete i želim da Vam zahvalim na tome. Vaša ambasada je bila prva kontakt tačka u procesu integracije u NATO, a danas, kada smo punopravna članica Alijanse, zajedno sa Italijom, štitite naš vazdušni prostor“, kazao jeMarković ambasadoru Atanasiou kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

Predsjednik Vlade je, kako je navedeno, rekao da su u Crnoj Gori prisutne veoma kredibilne grčke kompanije, ali da ima prostora za sadržajniju saradnju i nove investicije u različitim oblastima.

"Na sastanku je konstatovano da bi bolja avio povezanost dala dodatn impuls snažnijoj ekonomskoj saradnji. U tom kontekstu, pozitivnim je ocijenjena odluka Vlade da valorizuje aerodrome i na taj način obezbijedi unapređenje infrastrukure ali i bolju avio dostupnost", piše u saopštenju.

Prema njihovim riječima, sagovornici su se saglasili da je proces integracije Crne Gore i cijelog regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju od izuzetnog zanačaja za dalji napredak, mir i stabilnost.

"Ambasador Atanasiou je istakao da je integracija podjedanako važna za Balkan i za EU i ocijenio da je važno ubrzati proces pregovora", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR