16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjednica Odbora u ponedjeljak

Politika

Comments 0

Sjednica Odbora u ponedjeljak

Izvor: Pobjeda

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Naredna, peta sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva biće održana u ponedjeljak, 23. septembra, saznaje Pobjeda.

Predviđen je dolazak eksperata ODIHR-a, ali se još čeka potvrda o tome.

"Čekamo konačnu potvrdu, ali svakako bi trebalo planirati aktivnosti od 23. do 28. septembra", navodi se u planu rada, u koji je Pobjeda imala uvid.

Planirano je da radna grupa Odbora, koja se bavi razmatranjem nacrta etičkog kodeksa, nastavi rad sjutra.

Nacrt etičkog kodeksa ponašanja u izbornim kampanjama u nadležnosti je radne grupe 6, kojom rukovodi Miodrag Vuković, član Odbora iz DPS-a. Planirano je da taj akt bude razmatran sa ekspertima Venecijanske komisije.

U nadležnosti radne grupe 6 je, osim nacrta etičkog kodeksa, i jačanje kapaciteta i profesionalizma u radu organa značajnih za izborne procese, uključujući Državnu izbornu komisiju i Agenciju za sprečavanje korupcije.

Članovi Radne grupe 3, kako je planirano, razmatraće u utorak, 1. oktobra, pitanje izbora članova Sudskog savjeta zajedno sa ekspertima Venecijanske komisije. Rukovodilac ovom radnom grupom je Predrag Bulatović iz Demokratskog fronta, ali taj opozicioni savez za sada bojkotuje rad Odbora.

Radna grupa 3 ima zadatak da analizira pravni okvir od značaja za izborni proces, a njena nadležnost je i analiza Ustava u dijelu odredaba kojima se regulišu izborni procesi i uređuje ambijent za izbore, kao i analiza Ustava u dijelu odredaba koje regulišu Sudski savjet.

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva ukupno ima sedam radnih grupa koje su radile gotovo sve vrijeme bojkota opozicije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR