Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Demokrate: Ne može se sa međunarodnim ekspertima pričati o nepostojećim radnim tijelima

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Demokrate: Ne može se sa međunarodnim ekspertima pričati o nepostojećim radnim tijelima

Branimir Gvozdenović nastavlja sa pokušajima opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, saopšteno je iz Demokrata. 

"U skladu sa tom namjerom, preko Stručne službe zakazuje sastanak “radne grupe 6” sa ekspertkinjom Venecijanske komisije, a opšte je poznato da radna grupa nije ni formirana. Odluke o formiranju radnih grupa ili pododbora nisu usvojene, a ako tvrdite suprotno hitno ih dostavite svim članovima Odbora i medijima.

Na ovaj način dovodite u zabludu eksperte Venecijanske komisije tako što ih pozivate da prisustvuju sjednicama nepostojećih radnih tijela i grupa. Sa kim će se sastati gospođa Tatjana Bogušević, ako radna grupa koju ste naveli u pozivu pravno ne postoji? Niste valjda mislili da se radne grupe mogu formirati jednostrano, usmeno i u skladu sa kadrovskim željama Mila Đukanovića. To vam, budite sigurni, nećemo dozvoliti, a takve radne grupe jedino možete formirati na vašem Kongresu", navodi se u saopštenju.

Kako bi se rad Odbora vratio u pravne okvire, kako su dodali, traže da se hitno usvoji njihov prijedlog odluke o formiranju pododbora.

"Staćemo na put vašem pokušaju uvođenja bezakonja i jednostranog nametanja postupka rada koji je potpuno suprotan propisima. Potpuno je apsurdno da pokušavate nametnuti raspravu na ekspertskom nivou sa međunarodnim partnerima, a prethodno nijeste ispoštovali najosnovnija pravila i zvanično formirali tijelo koje bi učestvovalo u dijalogu", saopštile su Demokrate.

Ovakvim postupkom, kako su kazali, DPS direktno dovodi u zabludu visoke predstavnike međunarodne zajednice prikrivajući činjenicu da radne grupe nikada nisu formirane, te da su tako neformalni sastavi radili bez opozicije.

"Dakle, međunarodni eksperti ne razmatraju tekstove koje je usvojio i razmatrao Odbor, već tekstove članova radnih grupa iz DPS-a i drugih stranaka vladajuće koalicije, što je skandalozno. Drugim riječima, DPS je ekspertima međunarodne zajednice podmetnuo partijske materijale na koje je stavio oznake Skupštine Crne Gore i radne grupe Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva koja nije ni formirana, što predstavlja kriminalni čin", navodi se u saopštenju. 

Neformalne grupe koje DPS želi predstaviti kao zvanična radna tijela, smatraju Demokrate, nisu skupštinske, vec stranačke, i kao takve nisu grupe za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, već radne grupe za krađu izbora.

"Dakle, DPS radi bez pravila, mimo pravila i bez učešća opozicije. Još jednom poručujemo da sve što je DPS jednostrano usvojio u okviru neormalnih radnih grupa vladajuće koalicije, može da baci u otpad ili ponese na Kongres", zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Draško,

Zar ovi nekome moralošu i prijete da će stati na put? Prvo, neka sebi sami stanu na put kada krenu na blagajnu Skupštine CG da prime platu koju nijesu zaradili, to bi bilo visoko moralno, zar ne? Pričaju istu priču kao Medo dok se nije totalno izblamirao... To je i njihova sudbina...

Edi89,

Demokrate kad nemaju sta pametno da kazu , oni napadnu DPS i njegove clanove i funkcionere

Ostavi komentar

0/300