14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

Politika

Comments 15

Predsjedništvo DPS-a: Uspješne pripreme za predstojeći Kongres

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na večeras održanoj sjednici Predsjedništva DPS Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, iskazano je zadovoljstvo pripremama za održavanje VIII Kongresa, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici, saopšteno je iz te partije.

"Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora novih, bitno kadrovski obnovljenih, lokalnih odbora Demokratske partije socijaliste, sve aktivnosti u susret Kongresu se odvijaju u skladu sa definisanim rokovima i utvrđenim kriterijumima. Do sada kandidovani članovi DPS za najodgovornije funkcije u partiji i članstvo u najvišim partijskim organima garantuju nastavak uspješnog vođena Demokratske partije socijalista i vrijedna politička ostvarenja u budućim izbornim izazovima", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, na sjednici je razgovarano o nacrtima kongresnih dokumenata, Programu, Statutu i Izvještaju o radu između dva kongresa i, prema njihovim riječima, ocijenjeno je da predstavljaju odličnu osnovu za dalje oblikovanje politika partije koje će voditi crnogorsko društvo, kako kažu, do većeg kvaliteta života, kao i boljeg organizovanja DPS za buduće izborne i druge političke izazove.

Zaključeno je, kako je navedeno u saopštenju, da se nakon 1. oktobra sprovede javna rasprava u okviru partije, u kojoj će članovi i simpatizeri DPS-a imati priliku, kako su kazali, da daju svoj sud o kongresnim dokumentima.

"Predsjedništvo se upoznalo i sa izbornim aktivnostima u Savjetu mladih i Ženskoj alijansi DPS-a i izrazilo očekivanje da će nakon VIII Kongresa DPS Crne Gore ti procesi predstavljati nastavak uspješnog podmalađivanja partije i afirmisanja potrebe većeg učešća žena u savremenim političkim procesima", piše u saopštenju.

Predsjedništvo je iskazalo zadovoljstvo zbog aktivnosti Radne grupe u Parlamentu, koja je, kako je navedeno u saopštenju, formirana radi reforme izbornih pravila, i iskazalo očekivanje da će, kako su kazali, svi politički subjekti zastupljeni u grupi, pokazati političku odgovornost i demokratski kapacitet za vođenje konstruktivnog dijaloga.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Nikolina BP

Dokaz su koliko se sve na kraju isplati. Jedina partija koju cu uvijek glasati bez razmišljanja

Votka88

Dps daje priliku mladim ljudima sto je jedan od razloga zašto imaju i podrsku u tolikoj mjeri.

Prepelica

Činjenica je da ce svi glasati Dps koji itekako vodi racuna o ovoj drzavi ko je lud da podržava onu nesposobnu opoziciju.