Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP: Praksa pokazuje da smo miljama daleko od ekološke države

| Postavio/la: Gordana Đuračić

SNP: Praksa pokazuje da smo miljama daleko od ekološke države

28 godina od proglašenja ekološkom državmom stanje u praksi pokazuje da smo miljama daleko od zemlje koja svoje postojanje i budućnost temelji na održivom razvoju i očuvanju životne sredine, poručuju iz SNP-a. 

"Jedan od uslova za prijem u evropsku porodicu naroda, poglavlje 27, koje se odnosi na životnu sredinu i klimatske promjene, zvanično je otvoreno 10. decembra 2018. Vjerovali smo se da će se ovim činom stanje u oblasti životne sredine pomaći s mrtve tačke, ali sa žaljenjem možemo konstatovati da se u proteklih deset mjeseci nastavilo sa lošim politikama kada je u pitanju odnos prema prirodi.

Primjera devastacije životne sredine ima na svakom ćošku. O ozbiljnosti situacije dovoljno govori podatak da u cijeloj državi postoje samo četiri gradska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te preko 300 divljih deponija", poručuju iz te partoije.

Dodaju kako vode nijesu jedine ugrožene te da je vrijeme da nadležni počnu da se ponašaju u skladu sa činjenicom da je Crna Gora ekološka država i konačno shvate da je to, zapravo, sjajna šansa da se na svjetskom tržištu Crna Gora pozicionira kao prepoznatljiva, jedinstvena i vrijedna destinacija.

Komentari

Baba,

Dok je vas i vama sličnih, moramo biti djelimično zagađeni. DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!

Ostavi komentar

0/300