Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Izbor Stankovića pokazao dubinu krize pravosudnog sistema"

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

"Izbor Stankovića pokazao dubinu krize pravosudnog sistema"

Izbor Ivice Stankovića za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca pokazao je svu dubinu krize u kojoj se nalazi pravosudni sistem Crne Gore, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije.

Oni su ukazali da ni objavljena komunikacija Duška Kneževića i Stankovićevog dojučerašnjeg čovjeka od povjerenja sekretara VDT-a Nenada Vujoševića, nije bila dovoljna da ubijedi članove Tužilačkog savjeta da uskrate podršku prvom čovjeku crnogorskog pravosuđa.

„Nadali smo se da će Stanković imati dovoljno hrabrosti i digniteta da sam podnese ostavku i na taj način skine ljagu sa svog imena i sa funkcije koju pokriva, ali se to nije desilo. Umjesto toga, Tužilački savjet je, kao apsolutno podanički aparat, na sebe preuzeo odgovornost za afere koje mjesecima unazad potresaju našu državu“, kazali su iz SNP-a.

Oni su rekli da najave nekih članova Tužilačkog savjeta da će preispitati podršku Stankoviću ukoliko se u roku od tri mjeseca dokaže da je bio umiješan u korupcionaške afere ne daju mnogo nade da će se pomenuta situacija razriješiti na valjan način.

„Tako smo, pored neustavno izabrane predsjednice Vrhovnog suda, sada dobili i vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca opterećenog kriminalnim hipotekama, a ovakvo stanje će se vjerovatno produžiti u nedogled, odnosno do onog trenutka kada DPS-u bude odgovaralo da se isto promijeni“, naveli su iz SNP-a.

Do tada će, smatraju, građani države koja je prva na listi čekanja za prijem u EU trpjeti posledice neodgovornog i neozbiljnog djelovanja čelnika vlasti.

Ostavi komentar

0/300