16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbor za antikorupciju uskoro sa Pažinom i Drljevićem o poglavljima 23 i 24

Politika

Comments 0

Odbor za antikorupciju uskoro sa Pažinom i Drljevićem o poglavljima 23 i 24

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Skupštinski Odbor za antokorupciju bi u narednih dvadesetak dana trebalo da održi sjednicu na kojoj će se, uz učešće potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina i glavnog pregovarača sa EU, Aleksandra Drljevića razmatrati Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u poglavljima 23 i 24, a biće zakazano i kontrolno saslušanje direktora Agencije za antikorupciju Sretena Radonjića i članova Savjeta Agencije.

Predsjednik Odbora za antikorupciju, Predrag Bulatović koji je dobio saglasnost ostalih članova iz vlasti i opozicije da se obje sjednice održe u narednih dvadeset dana je rekao da pretpostavlja da će se do njihovog održavanja riješiti pitanja koja imaju Demokratski front i Socijaldemokratska partija u vezi sa „novonastalom situacijom“ o kojoj je govorio prethodno, a koja je obilježila današnju sjednicu.

“Mislim da je, odbijanjem VDT, Ivice Stankovića i glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića da dođu na sjednicu Odbora za antikorupciju, ugrožena kontrolna uloga parlamenta”, rekao je Bulatović.

Poslanik Socijaldemokratske partije, Ranko Krivokapić, koji je na današnjoj sjednici zamjenjivao članicu Odbora, Draginju Vuksanović Stanković je, prema vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i Glavnom specijalnom tužiocu, Milivoju Katniću koji se nijesu odazvali na poziv Odbora, bio veoma kritičan.

“Vi znate koliko sam kritičan prema Milu Đukanoviću, ali njemu se mora ukazati respekt jer je ispoštovao svoju obavezu, došao u sred izborne kampanje 2012, uvažio parlament i pet sati odgovarao poslanicima”, rekao je Ranko Krivokapić, dodajući da je izborni autoritet predsjednika Đukanovića neuporediv sa Stankovićem i Katnićem koji nemaju izborni autoritet.

“Sada smo u situaciji da pojedinci koji nemaju izborni autoritet i koji nemaju ni personalni autoritet, na neki način, nipodaštavaju ovaj parlament”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Odbora, Predrag Bulatović je, između ostalog, izjavio da će, zbog “novonastalih okolnosti”, poslaničkom klubu Demokratskog fronta predložiti ukidanje Odbora za antikorupciju.

Funkcionerka DPS-a i članica Odbora za antikorupciju, Daliborka Pejović je, rekavši da Bulatović i njegove partijske kolege imaju legitimno pravo da odluče da li će i na koji način učestvovati u radu Odbora kao i da, ako tako odluče, pokrenu incijativu za ukidanje Odbora za antikorupciju.

Međutim, Pejović je energično odbacila sve prethodne optužbe opozicije da poslanici DPS-a opstruiraju rad Odbora i da su bili protiv saslušanja Stankovića i Katnića.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR