6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić - Urban: "Cilj Demokrata stvaranje uslova za prve slobodne izbore"

Izvor: Foto: Demokrate

Politika

Comments 0

Bečić - Urban: "Cilj Demokrata stvaranje uslova za prve slobodne izbore"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarao je danas u sjedištu Demokratske Crne Gore u Podgorici sa ambasadorom Češke Republike u Crnoj Gori, Karelom Urbanom, saopšteno je iz stranke. 

Pored Bečića i Urbana, sastanku su prisustvovali zamjenica ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Jana Kalman, generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

"Predsjednik Demokrata izrazio je uvjerenje da Crna Gora pripada Evropi i da je cilj Demokrata da se Crna Gora priključi evropskoj porodici naroda i država. On je saopštio da je ključna prepreka pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji vladajući DPS i da se to naročito vidi po izostanku učinaka Vlade Crne Gore u pregovorima u okviru poglavlja 23, 24 i 27.

Bečić je istakao da je usvajanje Briselskog plana Demokrata bilo neophodna pretpostavka za otpočinjanje suštinskog rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva kako bi u Crnoj Gori prvi put u tri decenije višestranačja bili organizovani slobodni izbori.

Predsjednik Bečić je izrazio zadovoljstvo što je rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva juče, na insistiranje Demokratske Crne Gore, ušao u legalne tokove time što su usvojena Pravila o radu Odbora kao i Odluka o obrazovanju radnih odbora. Tako su se stekli uslovi da na zakonit način otpočne proces sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva", navode iz DCG. 

On je istakao da za Demokratsku Crnu Goru nema važnijeg zadatka od stvaranja uslova za prve poštene i slobodne izbore u istoriji Crne Gore, kao i reformi kojima bi se ubrzao proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Bečić je upoznao ambasadora Urbana sa opstrukcijama u radu Odbora koje je sprovodila Demokratska partija socijalista zajedno sa svojim partnerima u opoziciji.

Predsjednik Demokrata istakao je zadovoljstvo podrškom svih država članica EU Briselskom planu Demokrata posebno navodeći podršku Evropske unije prijedlogu da se svi naredni lokalni izbori u Crnoj Gori održe u jednom danu.

On je naglasio da je uvjeren da će partija kojom upravlja, a koja promoviše nadolazeću generaciju iskrenih i čestitih boraca za ljudsko dostojanstvo i vladavinu prava, na slobodnim izborima da pobijedi i vječitu vlast i njihove vječite pomagače.

On je rekao da je spreman da da zajedno sa iskrenim opozicionim snagama predvodi reformske procese, koji će Crnoj Gori da obezbijede ponosno mjesto među prosvećenim narodima Evrope i svijeta.

Bečić i Urban su se saglasili da ubuduće imaju redovnu komunikaciju, posebno naglasivši želju da se odnosi između Češče Republike i Crne Gore razvijaju na iskrenim i prijateljskim osnovama", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR