16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produženje rada Odbora na dnevnom redu Kolegijuma predsjednika Skupštine

Politika

Comments 0

Produženje rada Odbora na dnevnom redu Kolegijuma predsjednika Skupštine

Autor: Žarko Vujović

  • Viber

Produženje roka za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva biće na dnevnom redu Kolegijuma predsjednika parlamenta.

To je na današnjoj sjednici Odbora za reformu izbornog zakonodavstva saopštio predsjednik tog tijela iz DPS-a Branimir Gvozdenović. 

''Danas ću na kolegijumu imati komunikaciju sa drugim predstavnicima i sa predsjednikom Skupštine, prezentiraću status aktivnosti Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i iznijeti vaše pojedinačne stavove'', rekao je Gvozdenović.

Na prethodnoj sjednici Odbora Dragan Korpivica iz CDT-a je predložio da taj rok bude produžen do kraja godine.

Inače i na današnjoj sjednici govorilo se o predlogu Demokrata o izmjeni Zakona o terirtorijalnoj organizaciji, kako bi se, po njima, riješio problem takozvanih b.b. adresa. 

''Vidimo dokle smo stigli, da godinu prije parlamentarnih izbora imamo 300.000 ljudi na b.b. adresama'', rekao je Vladimir Čađenović iz Demokrata. 

Predlog nije naišao na podršku članova Odbora iz vladajućih stranaka.

Prema ocjeni Danijela Živkovića iz DPS-a on nije saglasan sa drugim zakonskim aktima, a Genci Nimanbegu iz Force smatra da predlog ne poštuje autonomiju lokalne samouprave.

''Takođe, prblematika adresa b.b. nije nikakva afera, nije galimatijas, i ne utiče toliko na kvalitet izbornog procesa'', rekao je Nimanbegu, dodajući da postoji spremnost lokalnih samouprava da se ovo pitanje riješi.

Na kritike o navodnom ukidanju nekih nadležnosti lokalnih samouprava, prije svega lokalnih parlamenata, Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore je ocijenio da se ''neki više boje za autonomiju DPS-a, nego lokalnih samouprava''.

''Ovim se predlogom apsolutno ne zalazi u sistem lokalne samouprave i ništa nije prenijeto sa lokalnog na centralni nivo'', rekao je Koprivica. 

Član odbora iz SD-a Boris Mugoša smatra da je potrebno predloge podnijeti najprije pododborima na razmatranje, a tek potom pred Odbor za reformu izbornog zakonodavstva.

Predsjednik Gvozdenović predložio je da o predlogu Demokrata raspravljaju pododbori 2 i 3, a taj predlog je prihvaćen glasovima članova Odbora iz vladajućih stranaka, dok su članovi Odbora iz opozicije, njih četvorica, bili protiv. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR