16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović - Parcos: Nastavak politike proširenja važan za kredibilitet EU

Izvor: Foto: MVP

Politika

Comments 0

Darmanović - Parcos: Nastavak politike proširenja važan za kredibilitet EU

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa.

"Šef crnogorske diplomatije čestitao je ambasadoru Grčke stupanje na dužnost, poželivši mu uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori.

Pozdravio je dinamiku bilateralnih kontakata dviju država, naročito u oblasti ekonomije, te izrazio interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou.

Zahvalio je Grčkoj na kontinuiranoj podršci u ostvarivanju ključnih crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će zvanična Atina nastaviti konzistentnu politiku kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore i država Zapadnog Balkana", navode u saopštenju. 

Ambasador Parcos je zadovoljan prijateljskim odnosima koje njeguju dvije države, ističući da će u fokusu njegovog mandata biti snaženje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

"Pohvalio je dosadašnje rezultate u procesu evropske integracije, kao i posvećenost Crne Gore dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim zbivanjima u Evropskoj uniji, pri čemu su naglasili da je nastavak politike proširenja važan za kredibilitet EU", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR