13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Nijesmo saglasni da se produži rok za rad Odbora

Politika

Comments 0

Demokrate: Nijesmo saglasni da se produži rok za rad Odbora

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da ta partija nije za bilo kakvo produžavanje rokova za rad odbora za izborno zakonodavstvo.

"Oni nemaju našu saglasnost jer smo mi pripremili sva rješenja. Što se nas tiče nikakvo produžavanje rokova nije potrebno i ovdje se radi o kontinuitetu opstrukcija DPS-a. Idealna opozicija za DPS je da odbor ne radi i da nema rješenja za slobodne i fer izbore.

Imali smo samo nazadne predloge DPS-a koji su isključivo vodili degradaciji sistema i drzavnih institucija. Umjesto što nastavljaju sa igranjem uloge DPS-ovog supranika pozivam DF da se sjete obespravljenih i pokradenih građana da napuste Skupštinu i potpišu da neće nastupiti na narednim nefer izborima", rekao je Šaranović.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je očigledno da kad su DPS doveli u mat poziciju posegli su za sramnim kukavičkim potezom da diskredituju Bečića putem nezakonito formiranih i fantomskih komisija.

"Oni dobro znaju da Bečić nije u zemlji i da je na službenom putovanju i iskoristili su taj trenutak. Spočitano mu je da je prepisivao od samog sebe. Kažu da 21 odsto nije korektno citirano, a šta znaci korektno? To je samo jedan dokaz farse i pokušaja javne diskreditacije. Nijedan propis nije povrijeđen i jasno se radi o političkoj odluci i jednoj vratolomiji da se diskredituje lider najjače političke partije. Sami su konstatovali da nema nikakvog onova za procesuiranje. Samo se radi o jeftinom pokušaju javne diskreditacije. Sve ovo pokazuje da je Univerzitet Crne Gore zarobljen", rekao je Koprivica.

Koprivica je istakao da je odluka izraz pravne vratolomije i, kako kaže, Univerizitet je rekao da odluka nema nikakvog pravnog osnova. Dodaje da je ovo je samo pokušaj diskreditacije bez uporišta u pravnom poretku.

Na pitanje da li će napustiti rad odbora, predstavnici ove partije odgovorili su kako će u odboru ostati kako bi DPS porazili do kraja.

Kada je posrijedi  poziv DF-a da napuste Odbor i da im se pridruže na ulici, Koprivica je kazao da su ti pozivi neiskreni.

"Obećali su da će organizovati proteste, vidjećemo na šta će to da liči, da li će ispuniti svoju riječ koju su pogazili bezbroj puta. Kad napuste parlament i kad potpišu izjavu da će bojkotovati izbore ukoliko ne bude fer uslova i tehničke vlade, neka se jave i mi ćemo im iznijeti jasan stav", kazao je Koprivica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR