11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijerski sat: Ovo su pitanja za Markovića

Politika

Comments 0

Premijerski sat: Ovo su pitanja za Markovića

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Da li su istinite tvrdnje SDT da je Duško Knežević zajedno sa povezanim 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona eura, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti - pitaće Milan Knežević (DF) predsjednika Vlade Duška Markovića, u okviru premijerskog sata u Skupštini, zakazanog za srijedu.

"Ako jesu, šta ste kao predsjednik Vlade u tri godine mandata, uradili za zaštitite ekonomski sistem Crne Gore" - pitaće Knežević premijera.

Aleksandra Vuković (DPS) pitaće Markovića koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

"Predstavite nam planove za narednu godinu u vezi sa ovim" - pitaće Vuković.

Pitanje Ranka Krivokapića (SDP) odnosiće se na EU integracije.

"Nagovještava se novi pristup EU pregovorima o pristupanju, koji će srećom smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčešće neiskrene, politicke elite koje ga vode. Da li ste svjesni nove dinamike u tom smislu i šta ćete, kao najodgovornija politička ličnost koja vodi unutrašnju i vanjsku politiku, preduzeti da Crna Cora izađe iz očiglednog produbljivanja političke nestabilnosti, negativnog ritma i suštinskog nazadovanja u ključnoj oblasti EU integracija koji, ukoliko se ovako nastavi, može rezultirati i formalnom blokadom procesa" - pitaće premijera Krivokapić.

Miodrag Lekić iz Kluba SNP-Demos pitaće Markovića da li će preispitati i ukinuti "neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekjm slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane".

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće u kom mjesecu naredne godine se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac.

"Kad se planira nastavak radova od Mateševa do Boljara i kako će se taj projekat finansirati" - pitaće Danilović.

Andrije Popović (Klub LP-SD) pitaće premijera o efektima dosadašnje stambene politike u Crnoj Gori. Ervin Ibrahimović (Klub manjjnskih stranaka) pitaće Markovića planira li Vlada i na koji način da poveća zastupljenost Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR