Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bošković: SAD najznačajniji strateški partner

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Bošković: SAD najznačajniji strateški partner

Sjedinjene američke države najznačajniji su strateški partner Crnoj Gori i ima prostora za proširenje saradnje dvije zemlje kao NATO saveznice, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković u Duabiju. On je, na marginama međunarodnog sajma vazduhoplovstva „Dubai Airshow 2019“, razgovarao sa pomoćnikom sekretara odbrane za vojsku Sjedinjenih Američkih Država Brusom D. Džetijem, kao i sa generalnim direktorom za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane Kraljevine Španije, Admiralom Santiagom Ramonom Gonzalesom Gomezom.

Bošković je zahvalio na podršci Sjedinjenih Američkih Država u domenima modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, u skladu sa najsavremenijim standardima. 

Dodaje da Crna Gora ostaje glavni zagovornik NATO politike otvorenih vrata, kao i da će naša država nastaviti snažno da podržava sprovođenje neophodnih reformi u zemljama aspirantima za članstvo u Alijansi.

Pomoćnik sekretara vojske SAD izrazio je zadovoljstvo povodom odbrambene saradnje dvije zemlje. Ističe da će Sjedinjene Države nastaviti snažno da podržavaju razvoj crnogorskih odbrambenih kapaciteta u cilju što adekvatnijeg odgovora savremenim bezbjednosnim izazovima.Ostavi komentar

0/300