16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovićević: Rekao sam debeljku da mu je opasno dolje

Politika

Comments 1

Jovićević: Rekao sam debeljku da mu je opasno dolje

Izvor: Pobjeda

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević, prema dokazima kojima istražitelji raspolažu, još 2016. sugerisao je kumu Dušku Knezevicu da mu je “opasno dolje”, misleći na Cmu Goru, piše Pobjeda.

Tim koji radi na istrazi o pranju novca, u koju je umiješan odbjegli biznismen Duško Knežević i četiri njegova saradnika, došao je do brojnih podataka koji ukazuju da je predsjednik Atlas grupe svojim prijateljima i kumovima činio usluge preko banaka koje su bile u njegovom vlasništvu.

Izdavao je lažne potvrde da imaju novac na računima Atlas banke kao i ocjene da su “poželjni klijenti”. Takvu uslugu je u tri navrata koristio i Jovićević i članovi njegove porodice i o tome postoje materijalni dokazi.

Na te okolnostinosti u Tužilaštvu se, između ostalog, morao izjasniti i Vlatko Rašović, šef za opšte poslove Atlas banke, koji je nekada radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova i u prijateljskim je odnosima sa Jovićevićem.

Upravo je Jovićević, prema dokazima do kojih su policija i Tužilaštvo došli, preko Rašovića tražio da mu “pr.se otvori račun u Atlas banci” i to na “meleon” eura. Jovćević objašnjava da potvrda treba da glasi na njegovo ime i da bude izdata od Atlas banke. U jednoj poruci Jovićević pominje i 35.000 eura…

Da li je došlo do realizacije ovog plana, Rašović nije znao da kaže, uz objašnjenje da on nije ništa potpisivao. Rašović je saopštio i da su Knežević i Jovićević kumovi i da su vjerovatno imali neku vrstu saradnje, te i da se u komunikaciji pominje milion, ali da on ne zna da li “meleon” ima značenje miliona iii nekog drugog iznosa, pojašnjavajući da nije znao detalje Kneževićevog i Jovićićevog poslovnog odnosa.

Jovićević je, kako piše Pobjeda, prema rezultatima vještačenja, u još dva navrata tražio da mu se za članove njegove porodice izda potvrda da imaju novac na računima u Atlas banci, pa je i to po nalogu Kneževića završeno.

Jedna potvrda je 2016. izdata na ime Jovićevićevog oca, kome je i otvoren račun u banci uz konstataciju da je “dobar” klijent. Rašović nije bio upoznat za što je ta potvrda korišćena, ali je ukazao da se mogla izdati isključivo po nalogu Duška Kneževića. Osim ove dvije, Knežević je odobrio izdavanje potvrde i za Jovićevićevog sina.

Rašović je tokom saslušanja ispričao i da je Jovićevića, sa kojim je u prijateljskim relacijama, obavještavao o svim bitnim dešavanjima u Crnoj Gori – o istragama protiv Kneževića i protestima tokom 2015. i 2016. godine.

Tako mu je u jednoj poruci Rašović saopštio da je Tužilaštvo blokiralo četiri miliona Dušku Kneževiću, dok Jovićević tu informaciju komentariše riječima – “vidiš kako se prevara vrati” – ne navodeći o kojoj prevari misli.

Takođe, u jednoj prepisci od 2016. Jovićević prepričava razgovor sa Kneževićem riječima da se čuo sa “debeljkom”“ i da mu je on saopštio da mu banka radi odlično, te da ima sve spremno u fajlovima ukoliko “krenu na njega”. Jovićević je Kneževiću tada sugerisao da mu je “opasno dolje”.

Inače, Knežević je Jovićevića još u avgustu 2016. obavijestio kako ima neke snimke i kako će to da distribuira, na šta mu je Jovićević kazao da je to glupo. Prema kazivanju Rašovića, Knežević je svima govorio da ima kompromitujući snimak Velibora Miloševića na kojem mu traži pare, a takve i slične priče bile su uobičajene u Kneževićevoj komunikaciji sa drugima.

Knežević je snimke objavio na društvenim mrežama, tokom ove godine,  pošto je Tužilaštvo pokrenulo više istraga protiv njega zbog pranja para, brojnih finansijskih malverzacija koje su budžet oštetile za desetine miliona eura.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Hehe...Kumovi uzvracaju udarac.Debelom se crno pise kad kum progovori.