16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Danas premijerski sat, ovo su pitanja za Markovića

Politika

Comments 0

Danas premijerski sat, ovo su pitanja za Markovića

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova o dodjeli stanova, evropskim integracijama, biznismenu Dušku Kneževiću, projektu auto-puta.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević pitaće premijera da li su istinite tvrdnje Specijalnog državnog tužioca da je biznismen Duško Knežević zajedno sa 79 fizičkih i 95 pravnih lica, utajio porez i transferisao oko 550 miliona EUR, za koje se sumnja da potiču iz nelegalnih aktivnosti.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ukazaće da se nagovještava se novi pristup Evropske unije pregovorima o pristupanju, koji će, prema njegovim riječima, smanjiti prostor za simuliranje reformi, postrožiti kriterijume i zahtjeve kako bi više koristi od procesa imali građani, a ne najčešće neiskrene, politicke elite koje ga vode.

Predstavnica Demokratske partije socijalista Aleksandru Vuković interesuje koje mjere Vlada preduzima na polju podsticanja inovacija u privredi i podrške inovativnim brzorastućim kompanijama.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pitaće Markovića da li će preispitati i ukinuti "neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane".

Goran Danilović iz Posebnog kluba poslanika pitaće u kom mjesecu naredne godine se planira otvaranje dijela auto-puta Podgorica-Mateševo i da li će to podrazumijevati završne radove u potpunom obimu na petlji Smokovac.

Andrija Popović će u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata pitati premijera o efektima dosadašnje stambene politike u Crnoj Gori.

Poslanika Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimovića interesuje da li Vlada planira i na koji način da poveća zastupljenost Bošnjaka u programskoj i kadrovskoj strukturi Javnog servisa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR