Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Delegacija Bošnjačke stranke razgovarala s Tuskom i Hanom

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Delegacija Bošnjačke stranke razgovarala s Tuskom i Hanom

Delegacija Bošnjačke stranke koju predvode potpredsjednik Osman Nurković i politički direktor Suljo Mustafić, na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Zagrebu imala je brojne susrete sa visokim zvaničnicima EPP.

Predstavnici BS su čestitali novoizabranom predsjedniku EPP Donaldu Tusku, iskazajući spremnost za punu posvećenost saradnji sa EPP i daljim evropskim integracijama Crne Gore.

U razgovoru je ocijenjeno da su programska stremljena i zalaganja BS prepoznati od strane evropskih partnera bili najbolja preporuka za učlanjenje BS u najjaču političku grupaciju u Evropskom parlamentu.

 “Očekujte punu podršku za sve aktivnosti Bošnjačke stranke, koje doprinose jačanju demokratskih procesa i i osnaživanju proevropskih snaga”, kazao je predsjednik EPP Donald Tusk.

Komesar Evropske komisije Johanes Han iskazao je zahvalnost predstavnicima BS za doprinos u izgradnji demokratskog ambijenta, osnaživanju institucija i procesa vladavine prava i slobode medija.

Predstavnici BS razgovarali su i sa poslanikom evropskog parlamenta Manfredom Veberom i drugim brojnim zvaničnicima EPP.

Ostavi komentar

0/300