Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SD će glasati za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

| Postavio/la: Milena Aprcović

SD će glasati za Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Socijaldemokrate Crne Gore će glasati za Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koji predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti, saopšteno je iz ove stranke. 

"Vjerujemo da predloženi tekst korespondira realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj.

Uvjereni smo da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Ovaj naš i ranije izrečen stav potvrdila je i Venecijanska komisija, koja je u svom pozitivnom mišljenju iz juna ove godine konstatovala da predloženi tekst zakona „donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva“.

Važno je istaći i da su inoviranim prijedlogom Zakona u potpunosti prihvaćene sve preporuke Venecijanske komisije iz juna ove godine, u cilju daljeg unapređenja i preciziranja određenih zakonskih odredbi", navodi se u saopštenju Mića Orlandića. 

Budući da kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore, te poštujući njihovo istorijsko i pravno nasljeđe sadržano i u Bogišićevom zakoniku, pozdravljamo zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine, dodaju iz SD-a. 

Ostavi komentar

0/300