Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bošković u Egiptu

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Bošković u Egiptu

Ministar odbrane Predrag Bošković boravi u zvaničnoj posjet Egiptu, na poziv ministra odbrane, generala Mohameda Zakija.

Bošković je na sastanku sa egipatskim kolegom razgovarao o bezbjednosnim izazovima u regionu Bliskog i Srednjeg istoka, kao i u regionu Zapadnog Balkana.

Ministar Zak izrazio je zahvalnost Crnoj Gori na pozicijama koje zauzima kada su u pitanju prilike na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci unutar multilateralnih okvira.

Posebno je pozdravljen doprinos koji Crna Gora pruža u okviru vojnih međunarodnih misija i operacija u svijetu.

Bošković je istakao značaj realizacije NATO programa sa Egiptom u svrhu unapređenja međusobnog partnerstva za sigurnost u okviru Mediterana.

Kazao je da je realizacija posjete Kairu upravo u duhu napora Crne Gore kao mediteranske zemlje, koja je kao članica NATO-a preuzela dio odgovornosti za bezbjednost u ovom dijelu svijeta, da intenzivira saradnju sa zemljama Sredozemlja između ostalih i sa Egiptom, imajući u vidu njegov značaj u političkom i bezbjednosnom kontekstu.

Apostrofirane su teme koje se tiču borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma gdje Egipat i Crna Gora mogu pomoći jedna drugoj razmjenom pravovremenih informacija i razmjenom iskustava.

Ministar Zaki je naglasio važnost ovakvih susreta i razmjene mišljenja u kontekstu savladavanja izazova koji su veoma slični za dvije zemlje, a pogotovo imajući u vidu neophodnost stabilnog bezbjednosnog okruženja u veoma kompleksnim regionima kakvi su naši.

Ostavi komentar

0/300