Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP: Vjernici Mitropolije SPC ranjiva kategorija stanovništva

| Postavio/la: Gordana Đuračić

SNP: Vjernici Mitropolije SPC ranjiva kategorija stanovništva

Socijalistička narodna partija je, povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih pravasaopštila da je prva pomisao koja pada na pamet kada je riječ o Crnoj Gori jeste da naši građani nisu ravnopravni.

"Da se i danas, u 21. vijeku dijelimo na „naše“ i „njihove“, odnosno one koji pripadaju i podržavaju vladajuće strukture i one koji to ne čine i zato osjećaju sav teret ugroženosti osnovnih prava.

Posebno su žene, djeca, starije osobe, osobe sa invaliditetom, pripadnici LGBT populacije, ali poslednjih mjeseci i vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske, ranjive kategorije stanovništva o čijim pravima se mora povesti računa u narednom periodu", saopšteno je iz te partije.

Smatraju, kažu, kako mladi napuštaju Crnu Goru zbog toga što sve teže ovdje mogu dobiti posao.

"Danas je svima jasno da u Crnoj Gori ne možete dobiti zaposlenje u državnoj upravi, pa i u dobrom dijelu privatnog sektora ako niste podržavalac i glasač vlasti. Iz tog razloga sve veći broj naših mladih ljudi napušta državu u potrazi za poslom i krovom nad glavom", dodaje se u saopštenju.

Kažu kako smatraju da prava građanana pred pravosuđem neće biti zaštićena.

"Dok u Vrhovnom državnom tužilaštvu vlada haos, a Vesna Medenica troši treći mandat na čelu Vrhovnog suda, uprkos protivljenju javnosti i međunorodne zajednice, običan građanin može biti siguran jedino u to da njegova prava pred pravosuđem neće biti zaštićena. Koliko građani vjeruju crnogorskom pravosudnom sistemu najbolje govori činjenica da se ogroman broj njih za zaštitu svojih osnovnih prava obraća Evropskom sudu za ljudska prava", poručuju iz te partije.

O razlikama, kako kažu, u poštovanju prava i dostojanstva građana govori i afera „Stanovi“

"Ovih dana vlast najavljuje i obračun sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i njenim vjernicima, te stvaranje nove crkve, i na taj način planira da ugrozi još jedno osnovno ljudsko pravo – pravo na slobodu vjeroispovijesti", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Cipsy,

Ovo je sramota kako koriste Medjunarodni dan ljudskih prava tako sto politizuju stvari!

Tesla,

Auuu, bas su pali nisko da im ni sveti Sava nemoze pomoc. A ima tu i humora: mogu zamislit facu Amfilohijevu kad vidi da SNP njegovu partiju SPC i njeno stado uporede sa LGBT, hahaha. Nasta supali kukala im majka, Momir se vec okrece u grobu....

Liberal,

Kakvo providno skupljanje politickih poena. Sram vas bilo koliko ste nisko pali.

Posmatrac,

Ova partija je zbilja velikosrpski trulez! Kako samo izvrcu i lazu!

N.N,

E šta nam to napričaste,vi ne vidite dalje od nosa......

Ostavi komentar

0/300