Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UCG: Pokušaj ubistva Davidovića zlokobna poruka i Crkvi i narodu

| Postavio/la: Marija Mitrović

UCG: Pokušaj ubistva Davidovića zlokobna poruka i Crkvi i narodu

Ujedinjena Crna Gora sa velikom zabrinutošću iščekuje rezultate istrage u Beogradu u vezi pucanja na biznismena Daku Davidovića, saopšteno je iz te partije.

"Odabrati priliku da se pokuša ubistvo Davidovića u trenutku dok je u društvu Vladike Joanikija zaista predstavlja zlokobnu poruku i Crkvi i narodu.

Jasno je da je neko dobro isplanirao atentat kao i okolnosti pod kojima je ubistvo trebalo da se desi. Vjerovatno je pukom srećom Davidović završio samo sa prostrelnom ranom na ruci jer sve što se potom desilo ukazuje da je riječ o profesionalcu i uigranoj ekipi koja spaljuje i tragove, oruđa i oružje za sobom", navodi se u saopštenju.

Iz UCG vjeruju da će istražni organi Srbije rasvijetliti ovaj slučaj te da će se ubrzo saznati istinu.

"Ne želeći da svoju užasnutost ovim činom pretačemo u otvorene sumnje i slutnje, ipak, primjećujemo da je ubica, odnosno, njegov nalogodavac birao sa znakovitim razlogom opšte prilike, mjesto, metu - ili čak mete.

Davidović je nesumnjivo najveći dobrotvor Srpske pravoslavne crkve iz Crne Gore, čovjek protiv koga se ne vodi ni jedan krivični postupak u Crnoj Gori ili Srbiji i neko ko nikada nije krio svoju opozicionost i zbog čega je u nekoj vrsti egzila.

Njegova sigurnost u rodnom Nikšiću bivala je više puta ugrožena te s toga ne treba isključi ni mogućnost da je pokušaj atentata na njega u Beogradu samo nastavak lova na "neposlušnog, tvrdoglavog i previše hrabrog" pojedica koji se ne uklapa u sisteme i pravila postavljena za svakoga ko hoće da se bavi biznisom, a ostane slobodan čovjek.

Čekajući da istraga uradi svoj dio posla, zaključujemo da bi se moglo dogoditi da umjesto zastrašenosti i ćutanja mnogih, naručilac neuspješnog atentata probudi hrabrost i kod onih koji su je davno zaboravili", piše u saopštenju.

Komentari

Liberal,

Tako mi toga biznismena koji ulaze u partiju gorana danilovica koji tehnicku vladu moze sastavit sam koliko partijskih knjizica ima. No neka,bolje ulagat u danilovica no sve ulozit u firmu za trgovinu oruzija zbog koje gori srbija

Planinka,

Sta ovi sve nece iskoristiti da budu u centru paznje.

Ostavi komentar

0/300