Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Predali prijavu za upis u Registar političkih partija

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Predali prijavu za upis u Registar političkih partija

Socijalisti Crne Gore predali su danas u Podgorici prijavu za upis u Registar političkih partija, čime je pokrenut postupak za formalnu registraciju te stranke, potvrdila je Snežana Jonica, koja će obavljati funkciju predsjednice Socijalista do prvog kongresa.

Jonica je agenciji MINA kazala da je prijava za upis u Registar političkih partija predata Ministarstvu javne uprave, zajedno sa svom potrebnom pratećom dokumentacijom.

Jonica, koja je nekadašnja poslanica i visoka funkcionerka Socijalističke narodne partije, navela je da Program Socijalista Crne Gore predstavlja moderan dokument koji daje odgovor na sve izazove današnjice i predstavlja putokaz ka društvu ravnopravnih i zadovoljnih građana i građanski.

Ona je posebno ukazala na novitete koji organizaciju Socijalista čine drugačijom od ostalih na političkoj sceni.

“Tako, prvi put, imamo predviđen Savjet resornih odbora koji predstavlja svojevrsnu Vladu u sjenci, koji neće samo pratiti dešavanja na društveno-političkoj sceni, već biti alternativa izvršnoj vlasti i nuditi konkretna rješenja za probleme građana”, kazala je Jonica.

Ona je navela da je predviđeno i osnivanje Etičkog odbora koji će pratiti sprovođenje Etičkog kodeksa od strane članova i funkcionera Socijalista Crne Gore, a tu je i Politička akademija preko koje će nove generacije političara sticati potrebna znanja i vještine.

Komentari

Zaro,

Auuuuuu blagoš nama, i ovi sa naše grbače!

Ostavi komentar

0/300