Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Darmanović za Antenu M: Timonije iznio lični stav, nema razloga za zabrinutost

| Postavio/la: Vladana Jovanović

"Francuska jer naš prijatelj"

Darmanović za Antenu M: Timonije iznio lični stav, nema razloga za zabrinutost

Krajnje je neobičajno da jedan diplomata komentariše prilike u zemlji u kojoj nije u službi, rekao je za Antenu M ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović nakon što je ambasador Francuske u Skoplju Kristijan Timonije na jednom skupu, između ostalog, kazao da su pregovori Crne Gore sa Evropskom unijom postali više štrikiranje nego stvarni napredak.

“Mislim da stvari treba posmatrati racionalno i bez velike drame. Francuska je naš prijatelj, saveznik u NATO-u, partner u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, jedna od najvažnijih zemalja EU. Francuska politika i podrška Crnoj Gori je poznata i u tome se sigurno ništa ne mijenja”, istakao je Darmanović.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako je rekao Darmanović, sa francuksim prijateljima objasnili su se uobičajenim diplomatskim kanalima i kako je istakao “zaista nema razloga za ikakva pretjerivanja i uzbuđenja.”

Stvar je u tome, pojašnjava Darmanović, kako funkcioniše francuska diplomatska mreža, ali da je to, kako je rekao,  njiihov problem.

"Ja vjerujem da se, prije svega, radilo o jednom ličnom stavu koji, na kraju krajeva, svako može da izrazi a naši odnosi sa Francuskom ostaju takvi kakvi su i bili – partnerski, saveznički, prijateljski. Takvi odnosi su potvrđeni potezom Francuske prije nekoliko dana, kad su bili jedna od zemalja koje su dale zeleno svijetlo za otvaranje posljednjeg preostalog Poglavlja – 8”, naglasio je Darmanović u izjavi Anteni M i podvukao da “nema ničeg zabrinjavajućeg”.

Podsjetimo, buru u javnosti podigla je izjava Timonijea koji je na događaju u Skoplju, posvećenom evropskim vrijednostima i procesu pristupanja, kazao da su pregovori Crne Gore postali više štrikiranje nego stvarni napredak pa upitao – “da li je to neko sa kim želimo da dijelimo našu suverenost” uz primjedbu da je bogatstvo u Crnoj Gori, kako je naveo, koncentrisano na 10 - 12 porodica.

"Zbog toga želimo da ponovo pročitamo i prekontrolišemo pravila o proširenju", rekao je ambasador Francuske u Skoplju Kristijan Timonije.

Komentari

Katunjanin,

Nije bitno sto ti neko stavovima , djelima i rijecima kaze da ti nije prijatelj , Ako ti tvrdis da ti je to prijatelj . Ovo je logika naseg ministra ,ljepota .

Ivan Bulić,

Kada su tri crnogorska ambasadora iznijela svoj lični stav, onda si bio zabrinut.

POZDRAV IZ VIJESTI!,

Napada našu zemlju, alooooo! A ličnih stavova nema, rekao si povodom nečega prošle nedjelje ... Tri naša ambasadora nijesu govorila o Francuskoj kao zemlji kriminala. A ti si ih mučki napao, ministre! I opravdao hajku na njih. I stao uz rame Vijesti i DF.

Ostavi komentar

0/300