19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP

Politika

Comments 7

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji. 

"Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Obaveza zemlje prijema je, objašnjavaju, da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

"Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore.

Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je danas na razgovor u MVP", saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

MMB

@Jorgos Bukovik, Lažeš. Postoji foto sa dvorca na Kruševcu. A tvoja mržnja prema CG je sramna. Pri čemu, uzgred, znaš li kako izgleda originalna srpska zastava? Da ti pomožem: crveno-crns kombinacija. Crna glava veora na crvenoj podlozi. A sada kuš.

veći divljaci no talibani

uvesti carine na srbsku robu!! mi da razvijamo njihovu privredu, a oni našu da guše + da nam se sprdaju sa zemljom?? e NEĆE MOĆI! Ako smo uveli sankcije velikoj Rusiji, ne vidim razlog zbog čega ne bismo Beograckom pašaluku!!

Jorgos Bukovik

Kao sto ste sklepali himnu tako ste sklepali i zastavu pa svjetaki heraldicari ne mogu da vjeruju sta cinite.Izmisljena istorija lazni identitet sklepana zastava.