Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ambasadoru Srbije protestna nota, Božović odbio da je primi

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Ambasadoru Srbije protestna nota, Božović odbio da je primi

Ambasador Republike Srbije Vladimir Božović pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova zbog uručenja protestne note povodom nedavnih dešavanja ispred prostorija Ambasade Crne Gore u Beogradu i sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave.

Generalni sekretar Miodrag Kankaraš, kako je saopšteno, uložio je protest Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđujući višestruke pokušaje paljenja crnogorske zastave i nasrtaja na prostorije Ambasade, pri čemu su izostale reakcije državnih zvaničnika Republike Srbije.

„Pojedinim istupima javnih ličnosti u prethodnom periodu dovodi se u opasnost bezbjednost naših diplomata“, naglasio je Kankaraš, izrazivši očekivanje da će zvanični Beograd odmah reagovati u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima u cilju obezbjeđenja nepovredivosti prostorija Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji, kao i nepovredivosti državnog znamenja Crne Gore.

On je naveo da su nekontrolisani protesti ispred prostorija Ambasade Crne Gore u Beogradu, necivilizacijsko ponašanje učesnika protesta i pokušaj paljenja državne zastave Crne Gore, u suprotnosti sa načelima dobrosusjedskih odnosa dvije prijateljske države i načelima međunarodnog prava o obezbjeđivanju nesmetanog i bezbjednog funkcionisanja diplomatsko-konzularnog predstavništva u zemlji prijema.

Ambasador Božović osudio je pomenuti čin kao neprimjeren, naglašavajući da on ni u kom slučaju ne odražava zvaničan stav ni države Srbije niti njenih građana.

„Republika Srbija osuđuje gađanje i pokušaj spaljivanja crnogorske zastave, što će danas zvanično saopštiti i Ministarstvo spoljnih poslova“, rekao je ambasador, prenijevši „žaljenje ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića zbog navedenog akta“.

Takođe, istakao je da se u komunikaciji sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem preduzimaju sve mjere u cilju zaštite prostorija i osoblja Ambasade Crne Gore. On je, izrazivši poštovanje prema Crnoj Gori kao susjedu, nezavisnoj i samostalnoj državi, istakao da se Srbija ne želi miješati u unutrašnje stvari Crne Gore.

Ambasador Božović je, shodno instrukciji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, odbio da primi protestnu notu.

Komentari

Darko,

@Ima Boga i pravde Bozje!, sta ce covjek Srbija mu je sad kuca, a tebi ili nekom tvom nije ili sta?

Komšo,

Mozda prvo mora da dobije dozvolu od Irineja jer se on pita za sve.Vučić prvo ujutro poljubi ruku popu pa na rabotu.Dako nam Ivica otpjeva nešto kad bude dolazio a vi spremite sitnih para za "pevaljku" Srbija je ozbiljna država

Ima Boga i pravde Bozje!,

@Nkkkkk, E, sve mu splamćelo ko se okrenuo protiv crnogorske krvi. Zlo domaće! Nema većeg zla od domaćeg, ne valjalo mu no Bog naredio kaznu svima koji su izdali Crnu Goru i okrenuli se protiv nje! Amin!.

Boka,

.Nema veceg neprijatelja ovoj nesretnoj drzavi od srpske crkve i Srbije zvanicne.Niko njima ne valja od komsija Madjarska,Bugarska,Makedonija,Kosovo,Crna Gora,Hrvatska,BIH...

Ralno,

A sto nisi primio proteanu notu, to je takodje nepostovanje u duhu Srbije, ne postuje nista i nikoga, pi...

Nkkkkk,

Ambasador Srbije Nikšićanin do dešavanja zadnjih godina!!!

Budos,

Ambasador koji se ne ponasa kao politicar nego kao cetnicki ratnohuskac. Smijesnu ste osobu postavili za ambasadora Srbije, hahahaha..

Realista,

Nema taj hrabrosti da primi kritiku, na lazima vam sve pociva vi ste nula obicna

Niksicanin,

Kakav crni ambasador, ovome je posao da bude cetnik da ne pominjem to da je svoj rod i pleme izdao zbog novca i polozaja, pi...

Podgoricanin,

Dokaz da Srbi i Crnogorski nisu isti narod. Oni ne zna e znacenje rijeci "obraz" a kamo li čojstvo. Da imaju to nebi negirali 1918. A vučić moze da dpđe jedino da proslavimo godišnjicu Božićnog ustanka.

Ostavi komentar

0/300