Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS Nikšić: U vrijeme blagih dana truju mržnjom, umjesto poruka mira

| Postavio/la: Milena Aprcović

DPS Nikšić: U vrijeme blagih dana truju mržnjom, umjesto poruka mira

Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od istih aktera, saopštio je Izvršni odbor OO DPS-a u Nikšiću. 

"Povampireni nacionalizam, razulareni lideri DF-a, Demokrate bez kravata, obučeni u nacionalističke nošnje, opšta anticrnogorska kampanja iz okruženja i sve uz blagoslov SPC, pokušavaju unijeti nemir i podijeliti građansku Crnu Goru.

Ostrašćene i zapaljive izjave da će neko nekom zabraniti da slobodno iskazuje svoja vjerska osjećanja i pripadnost, da će neko uzeti crkve i manastire, obične su izmišljotine, sa jednom jedinom tendencijom - napraviti haos u Crnoj Gori.

Pokušaj manipulacije najtananijim ljudskim osjećanjima i vjerom je ono što uporno ovih dana čine dokazani ekstremisti iz DF-a, nacionalisti koji se kriju iza potpisa Demokrate, mediji, osvjedočeni neprijatelji Crne Gore i oni koji sebe smatraju božijim ljudima. I sve to zbog tobožnjeg neslaganja sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.", navode u saopštenju. 

U ovoj stranci smatraju da je cilj destabilizacija Crne Gore. 

"A svi dobro znamo da su osnovni razlozi destabilizacija Crne Gore, njenih institucija, zaustavljanje naprednih procesa i popravni nepoloženog ispita iz oktobra 2016.

Na sreću, Crna Gora je stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjere, ali isto tako i država kadra da zaštiti svoj poredak i svoje građane od nasrtaja, ma od koga dolazili.

Da nije po srijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, najbolje govori što u vrijeme blagih dana oni pozivaju građane na ulicu, truju mržnjom prema najbližima, umjesto da šalju poruke mira, pozivaju na suživot i njegovanje porodičnih vrijednosti.

Zato, mi pozivamo građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje.

Poštovani građani, neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću, a našoj Crnoj Gori napredak i prosperitet", zaključuju u saopštenju. 

Komentari

Ostavi komentar

0/300