15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Nikšić: U vrijeme blagih dana truju mržnjom, umjesto poruka mira

Politika

Comments 1

DPS Nikšić: U vrijeme blagih dana truju mržnjom, umjesto poruka mira

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Po ko zna koji put ovih dana svjedoci smo histeričnih pokušaja destabilizacije Crne Gore i izazivanja nemira od istih aktera, saopštio je Izvršni odbor OO DPS-a u Nikšiću. 

"Povampireni nacionalizam, razulareni lideri DF-a, Demokrate bez kravata, obučeni u nacionalističke nošnje, opšta anticrnogorska kampanja iz okruženja i sve uz blagoslov SPC, pokušavaju unijeti nemir i podijeliti građansku Crnu Goru.

Ostrašćene i zapaljive izjave da će neko nekom zabraniti da slobodno iskazuje svoja vjerska osjećanja i pripadnost, da će neko uzeti crkve i manastire, obične su izmišljotine, sa jednom jedinom tendencijom - napraviti haos u Crnoj Gori.

Pokušaj manipulacije najtananijim ljudskim osjećanjima i vjerom je ono što uporno ovih dana čine dokazani ekstremisti iz DF-a, nacionalisti koji se kriju iza potpisa Demokrate, mediji, osvjedočeni neprijatelji Crne Gore i oni koji sebe smatraju božijim ljudima. I sve to zbog tobožnjeg neslaganja sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.", navode u saopštenju. 

U ovoj stranci smatraju da je cilj destabilizacija Crne Gore. 

"A svi dobro znamo da su osnovni razlozi destabilizacija Crne Gore, njenih institucija, zaustavljanje naprednih procesa i popravni nepoloženog ispita iz oktobra 2016.

Na sreću, Crna Gora je stabilna i snažna država u kojoj svi imaju pravo na slobodu misli, govora i vjere, ali isto tako i država kadra da zaštiti svoj poredak i svoje građane od nasrtaja, ma od koga dolazili.

Da nije po srijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, najbolje govori što u vrijeme blagih dana oni pozivaju građane na ulicu, truju mržnjom prema najbližima, umjesto da šalju poruke mira, pozivaju na suživot i njegovanje porodičnih vrijednosti.

Zato, mi pozivamo građane da u ovim blagim danima sačuvaju druge od sebe, pruže ruku različitostima, otvore svoje domove za prijatelje i komšije, a svoja srca za mir i praštanje.

Poštovani građani, neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću, a našoj Crnoj Gori napredak i prosperitet", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR