Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koalicija "Albanci odlučno": Tamo gdje se pale zastave nema napretka ni kulture dijaloga

| Postavio/la: Milena Aprcović

Koalicija "Albanci odlučno": Tamo gdje se pale zastave nema napretka ni kulture dijaloga

Koalicija "Albanci odlučno" (Forca, AA, DUA) osudila je neprimjereni napad na crnogorsku ambasadu u Beogradu.

"Za političko neslaganje primijeniti ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i za svaku osudu.

Paljenje zastave Crne Gore, nije odraz i odnos prema njoj, nego pokazatelj nekulture i anticivilizacijskog ponašanja. Tamo gdje se pale zastave nema napretka ni kulture i dijaloga", navode u saopštenju i dodaju da "ljudi na vlasti u Srbiji moraju pokazati svojim primjerom i reagovanjem da Srbija nije takva država".

"Zastavu Crne Gore mogu da pale figurativno ali neće uspjeti da ugroze državnost, međunacionalni i međuvjerski sklad koji imamo.

Građanska Crne Gora je odbranila sve vrijednosti koje simbolizuje i zastava koju su pokušali da pale i sigurni smo da će se oduprijeti i njima i onima koji podržavaju ovakve radnje.

Nijednog vjernika ne interesuje ko je vlasnik bogomolje, vjernika interesuje mir, ljubav, blagostanje a ove koji pokušavaju preko vjere da politički profitiraju, proći ce kao što su prošli i njihovi prethodnici, kao veliki gubitnici.

Pozivamo na uzdržanost, da se slavi Božić u miru i ljubavi a mi kao i uvijek daćemo doprinos da Crna Gora kao građanska država položi i ovaj ispit, ne ulazeći u detalje sporenja ali braneći zastavu Crne Gore kada bude potrebno", naveli su u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300