13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Hibridne prijetnje Crnoj Gori sve veće, nivo zaštite znatno podignut

Politika

Comments 1

Bošković: Hibridne prijetnje Crnoj Gori sve veće, nivo zaštite znatno podignut

Izvor: Nova M

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Hibridne prijetnje Crnoj Gori iz dana u dan sve su veće, posebno zbog činjenice da slijede izbori u 2020. godini, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Najvažnije je, poručuje ministar što smo taj problem prepoznali i da se uspješno borimo sa njim.

"Crna Gora je već nekoliko godina pod hibridnom prijetnjom i to je nešto što smo direktno osjetili 2016. godine tokom pokušaja terorizma", kaže Bošković. 

Hibridne prijetnje se kaže Bošković, povećavaju kako se CG približava nekim krupnim odlukama kao što su izbori, ali ističe da je upravo zbog toga Crna Gora podigla nivo zaštite na mnogo veći nivo.

On tvrdi i da su se u prethodnom periodu dešavale "maliciozne aktivnosti", ali da su ih prepoznali i da se sa njima bore na dnevnoj osnovi.

"Ono što je najvažnije jeste da ova kampanja dezinformacija koja je jedan od ključnih parametara hibridnog rata protiv Crne Gore je nešto sa čim se sada suočavamo, sa čime se sada hvatamo u koštac i mislim da ćemo iz toga kao i iz svih prethodnih bitaka izaći kao pobjednici", kazao je Bošković za televiziju Nova M.

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se odupre širenju ruskog uticaja na Balkanu, ministar kaže da ako su to uspjeli 2016. godine, kadri su da to učine i sada.

"Dakle, svaka aktivnost predsjednika države ili same vlade se osporava. Definiše na potpuno suprotan način. Dakle, sve ono što radimo ne valja. E, upravo smo tu fokusirani da se suprotstavimo takvim malicioznim aktivnostima i mislim da smo i te kako kadri da uspijemo i ovaj put", zaključio je Bošković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bojan Pavlovski

Najveća prijetnja Crnoj Gori si ti Boškoviću. Lako je upravljati tuđim (državnim) parama i praviti se pametan.Da je sreće pa da se tako brineš i plašiš za privredu i radnike Crne Gore i uslovima u kojima narod živi blago bi nama bilo.O korupciji i kriminalu u državi ćeš pričati nikad a možda ni tad.