Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Picula u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Picula u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori Foto: Fena

Hrvatski zastupnik Tonino Picula danas stiže u Podgoricu kao stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, što je njegova prva posjeta našoj zemlji od naimenovanja na tu poziciju prošle godine.

U Crnoj Gori će ostati tri dana.

„Kao zastupniku Evropskog parlamenta koji se od početka mandata bavi vanjskom politikom s posebnim angažmanom oko zapadnog Balkana i  bivšem ministru vanjskih poslova Republike Hrvatske, dobro su mi poznate političke prilike u Crnoj Gori. Od svih zemalja kandidatkinja za članstvo u EU, Crna Gora je najdalje odmakla u pregovorima. Kao izvjestilac Evropskog parlamenta radim na tome da pomognem jačanje institucionalnih kapaciteta Crne Gore, kako bi što prije ispunila kriterijume za punopravno članstvo u EU“, poručio je zastupnik Picula uoči odlaska u Podgoricu.

Picula će se u Podgorici sastati s predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem te šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom. 

Sastanke će održati i s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem te drugim šefovima delegacija EU-a, a uz teme pristupanja EU, Picula će sa sagovornicima razmatrati i trenutno aktuelne političke teme u toj zemlji.

Uz navedene susrete s visokim zvaničnicima, Picula će tijekom boravka obići i hrvatsku zajednicu u Kotoru.

Ostavi komentar

0/300