16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Picula u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Izvor: Foto: Fena

Politika

Comments 0

Picula u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Hrvatski zastupnik Tonino Picula danas stiže u Podgoricu kao stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru, što je njegova prva posjeta našoj zemlji od naimenovanja na tu poziciju prošle godine.

U Crnoj Gori će ostati tri dana.

„Kao zastupniku Evropskog parlamenta koji se od početka mandata bavi vanjskom politikom s posebnim angažmanom oko zapadnog Balkana i  bivšem ministru vanjskih poslova Republike Hrvatske, dobro su mi poznate političke prilike u Crnoj Gori. Od svih zemalja kandidatkinja za članstvo u EU, Crna Gora je najdalje odmakla u pregovorima. Kao izvjestilac Evropskog parlamenta radim na tome da pomognem jačanje institucionalnih kapaciteta Crne Gore, kako bi što prije ispunila kriterijume za punopravno članstvo u EU“, poručio je zastupnik Picula uoči odlaska u Podgoricu.

Picula će se u Podgorici sastati s predsjednikom Vlade Duškom Markovićem, ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem te šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom. 

Sastanke će održati i s predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem te drugim šefovima delegacija EU-a, a uz teme pristupanja EU, Picula će sa sagovornicima razmatrati i trenutno aktuelne političke teme u toj zemlji.

Uz navedene susrete s visokim zvaničnicima, Picula će tijekom boravka obići i hrvatsku zajednicu u Kotoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR