16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović - Štehele: "Njemačka ne dijeli stav Francuske"

Izvor: Foto: Skupština CG

Politika

Tag Video
Comments 0

Brajović - Štehele: "Njemačka ne dijeli stav Francuske"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas poslanika njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vilija Štehelea.

"Brajović je pohvalio prijateljske odnose Crne Gore i Savezne Republike Njemačke i naglasio naš interes da kontinuirano unapređujemo saradnju na svim nivoima, uključujući i saradnju sa njemačkim pokrajinama, kako bi bili bolje upoznati sa napretkom koji je Crna Gora postigla i imali više argumenata za nastavak podrške evropskom opredjeljenju Crne Gore.

Imajući u vidu poziciju Crne Gore u odnosu na druge zemlje regiona, predsjednik Skupštine je istakao da se u procesu integracija treba poštovati individualni napredak i da je očekivano da taj proces neće ići istom brzinom za sve zemlje. U tom kontekstu, istakao je važnu ulogu Njemačke, kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije u drugoj polovini tekuće godine, koja shvata da integracija zemalja koje postignu potrebne uslove, pomaže Evropskoj uniji da štiti svoje interese i ispunjava međunarodnu ulogu", saopšteno je iz Skupštine. 

Poslanik Štehele kazao je da Njemačka gaji velike simpatije prema Crnoj Gori o čemu govori stalna komunikacija na različitim nivoima, uključujući i česte posjete predstavnika njemačkih pokrajina.

"U kontekstu proširenja Evropske unije, Štehele je istakao da Njemačka ne dijeli stav Francuske, te da operativne slabosti Unije ne treba povezivati sa zaustavljanjem ili usporavanjem pregovaračkih procesa, već slabosti treba ukloniti a proširenje nastaviti.

Delegacija njemačke savezne pokrajine iskazala je pozitivan stav povodom velikog broja mladih poslanika u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR