Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Darmanović - Štehele: Unaprijediti odnose CG i njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg

| Postavio/la: Milena Aprcović

Darmanović - Štehele: Unaprijediti odnose CG i njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović razgovarao je danas sa Vilijem Šteheleom, članom regionalnog Parlamenta njemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg.

Ministar Darmanović je kazao da SR Njemačka i Crna Gora imaju odlične odnose, osnažene savezništvom u NATO, njemačkom podrškom u procesu evropske integracije, kao i zajedničkim stavovima o pitanju vanjske politike, saopšteno je iz MVP-a. 

Šef crnogorske diplomatije je naglasio značaj pokrajina u SR Njemačkoj, pri čemu je podsjetio da su Crna Gora i Baden-Virtemberg potpisale sporazum o ekonomskoj saradnji.

"Unapređivanje naših političkih i privrednih veza kako na saveznom, tako i na nivou pokrajina za Crnu Goru je od izuzetne važnosti", istakao je ministar Darmanović.

Štehele je ocijenio da je Crna Gora na dobrom putu, posebno u  kontekstu pristupanja Evropskoj uniji.

"Takođe, istakao je da treba preduzeti konkretne korake u pravcu realizacije projekata koji su predviđeni potpisanim Sporazumom.

Tokom razgovora bilo je riječi o pregovaračkom procesu sa EU i vladavini prava, te na toj liniji istaknuta snažna podrška SR Njemačke u ovoj oblasti.

Štehele je uputio poziv ministru Darmanoviću da posjeti saveznu pokrajinu Baden-Virtemberg, što je šef crnogorske diplomatije sa zadovoljstvom prihvatio", navodi se u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300