17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno

Politika

Comments 4

Dačić: Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će na svaku mjeru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Srbija odgovoriti recipročno.

Dačić je na sjednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao "apsolutnu neistinu" navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore.

''To je mantra da se za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam, što je apsolutno netačno. Srbija se ponašala konstruktivno. Mi smo spremni za svaku vrstu dijaloga, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom'' -  kazao je ministar.

Navodeći da se na popisu 2011, 29 odsto stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Srbi, Dačić je kazao da je mnogo manji broj njih zaposlen u administraciji te zemlje.

''Znate da ne mogu da nabroje nijednog Srbina koji ima neku funkciju. Srba ima 29 odsto u Crnoj Gori, a prema njihovim podacima, u administraciji radi tek pet do osam odsto Srba'' - kazao je on.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac

Da je Crnogorska vlada pametna odmh bi udarila takse Srbiji 100% kao Kosovo pa neka prijete,pa da se oriduze I Hrvacka,Bosna I Makedonija pa da vidimo onda

Banjo

Sjajna ideja, gospodina Dačića! Neka Srbija izglasa zakon po kojem svi sakralni objekti Crnogorske pravoslavne crkve na teritoriji Srbije prelaze u državno vlasništvo pa smo kvit.

mr

Ćuti bre, rekao je Vučić da je bilo dosta lupetanja i gluposti. Izvinio se čovjeku zbog tvojih laži, a ti opet. Svezat će te, ako ne zavežeš!