11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Pljevljaci imaju razloga za optimizam"

Politika

Comments 0

"Pljevljaci imaju razloga za optimizam"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Jedinstvo građana u razvijanju dobrih međuljudskih odnosa, bez obzira na vjerske, nacionalne ili bilo koje druge razlike, apostrofirano je na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima.

Sjednici je prisustvovao zamjenik predsjednika partije, Duško Marković.

Marković je istakao da Pljevlja i Pljevljaci imaju razloga za optimizam.

"Pokrenuli smo brojne akcije i sa državnog i sa lokalnog nivoa koje će u kratkom roku od dvije godine u Pljevljima stvoriti uslove za kvalitetan i komotan život. Najvažniji projekat je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja koja ne smije kasniti ni dana. To je ključno pitanje za sve nas i biće riješeno", kazao je Marković.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju koja se tiče usvajanja i implementacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Marković je istakao da cilj ovog zakona nije diskriminacija ni jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori, pa ni srpske.

“Ovaj Zakon jednako gleda na prava svakog pojedinca da se slobodno vjerski izražava i da se moli Bogu kojem pripada i kojem vjeruje. Ovaj Zakon apsolutno ne stavlja u prvi red nijednu vjersku zajednicu, ni Srpsku pravoslavnu crkvu, ni Katoličku crkvu, ni Islamsku zajednicu ni Jevrejsku zajednicu, pa ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu”, kazao je Marković i naglasio da su litije koje se organizuju u Crnoj Gori pokazale da nijesu vjerske već političke i da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore, “a to nikom nećemo dozvoliti”.

Sjednici su, takođe, prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora, Ilija Ašanin i Dijana Gomilanović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR