Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jovanović: Kampanja protiv Crne Gore dolazi iz Rusije i Srbije

| Postavio/la: Esad Krcić

Jovanović: Kampanja protiv Crne Gore dolazi iz Rusije i Srbije

"Propagandna kampanja protiv Crne Gore koja je zasnovana na lažnim vijestima dirigovana je iz Rusije i Srbije", ocijenio je analitičar Digitalnog forenzičkog centra, Milan Jovanović na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo tromjesečne objave u domaćim i srpskim medijima i društvenim mrežama.

"Mislim da je veoma indikativno to što u posljednja tri mjeseca, od 35 hiljada članaka koji se bave Zakonom o slobodi vjeroispovjesti, 20 hiljada dolazi iz Srbije, što govori da neko namjerno pumpa ovaj sadržaj, a pritom se ne radi o 20 hiljada istinitih članaka", rekao je Jovanović dodajući da se postavlja pitanje - da li sama kampanja dolazi sa iste adrese.

"Napravili smo paralelu sa događajima u Ukrajini 2018. godine kada je priznata autokefalna Ukrajinska pravoslavna crkva i pokazalo se da su narativi bili identični narativima koji se sada šire u Crnoj Gori", saopštio je dio nalaza upravo sprovedenog istraživanja, analitičar DFC, Milan Jovanović.

"Šireni su narativi: da je "potrebno jedinstvo pravoslavnih naroda u borbi protiv zapada", da je "stvaranje Ukrajinske pravoslavne crkve, zapravo, udar zapada na Rusiju i pravoslavlje i treće da "Ukrajina uzima crkvenu imovinu Ruske pravoslavne crkve" što je identično onome što se čuje danas u Crnoj Gori", rekao je Jovanović.

Ostavi komentar

0/300