17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović: Srbija se na razne načine miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Politika

Comments 2

Darmanović: Srbija se na razne načine miješa u unutrašnje stvari Crne Gore

Autor: Esad Krcić

  • Viber

"Srbija se na razne načine miješa u unutrašnje stvari Crne Gore", rekao je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović, tokom današnje konferencije za novinare, komentarišući aktuelna dešavanja na relaciji dvije države.

"Izjave političara ne služe uvijek za saopštavanje istine", rekao je Darmanović odgovarajući na pitanje novinara koji je pomenuo i šefa srpske diplomatije, Ivicu Dačića nakon čega je Darmanović rekao da "Dačić zna da Crna Gora ne vodi antisrpsku politiku".

"Crna Gora je prepoznata po politici dobrosusjedstva i regionalne stabilnosti", rekao je Darmanović odgovarajući na pitanje - kada će se i na koji način razriješiti situacija u vezi trenutnih odnosa Crne Gore i Srbije koja je eskalirala slučajem srpskog diplomate koji se ogriješio o diplomatska pravila i praksu".

Ministar Darmanović je odgovorio i na naše pitanje u vezi sa konkretnim djelom kojim je srpski diplomata prekršio diplomatska pravila i praksu zbog čega je službeno informisana srpska Ambasada u Podgorici. 

“Jedino što mogu da vam kažem je da Crna Gora nikada ne bi odgovorila na ovaj način da se ne radi o ozbiljnoj stvari”, rekao je Darmanović dodajući da su, pošto je službeno, o svemu informisana Ambasada Srbije, vođeni razgovori u prijateljskom tonu i sa razumijevanjem.

Tokom današnje konferencije za novinare šefovi crnogorske i grčke diplomatije su još jednom potvrdili dobre prijateljske odnose i razvijenu saradnju u više oblasti.

Ministar vanjskih poslova Grčke Nikos Dendias se, ranije danas, sastao i sa premijerom Duškom Markovićem.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Grčka dijele stav da je proširenje Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja doprinosi napretku svih država unije i obezbjeđuje viši stepen sigurnosti jugoistoka Evrope. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Misko

Kad je u pitanju reciprotitet u ponasanju diplomata bez ozira na gadosti od strane Srbije,ajmo malo reciprotitet kod uvoz/izvoz,znaci koliko CG izvozi u Srbiju toliko i da uvozi iz Srbije,racunica je jasna i da se Vlada malo uozbilji i da pocne da brani interese Crne Gore!

Daj vise prestanite !

Daj vise prekinite sa tim! Spekulacijama,imas li nesto pametnije od toga da narodu ponudis ?Sta jopet ocete da zavadjujete narod i dizete tenzije,umjesto da politicari na visokom nivou da spustaju tenzije oni ih raspiruju sigurno da to znaci u korist je rezima providno je to i bijedno.