14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Litijama ograničavaju prava i slobodu kretanja"

Politika

Comments 4

"Litijama ograničavaju prava i slobodu kretanja"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Liberalna partija ukazuje na veliko kršenje ljudskih prava i sloboda za vrijeme vjerskih obreda u organizaciji SPC u Crnoj Gori.

"Kada se satima blokiraju vitalne saobraćajnice i bulevari gotovo svakodnevno, kako u primorskom , tako i u središnjem i sjevernom dijelu države i ugrožavaju osnovne slobode kretanja naših građana/ki i gostiju, koje se po crnogorskom Ustavu, članovi: 6,24,39 mogu samo privremeno ograničiti za vrijeme proglašenog ratnog ili vanrednog stanja.  Krše se i mnogi zakoni i Deklaracije u oblasti ljudskih prava i sloboda a veoma brine potpuna nemoć i ćutanje državnih institucija, posebno Uprave policije, državnog tužilaštva, ombudsmana, Ministarstva saobraćaja i pomorstva", poručeno je iz LP.

Veoma brine, kako navode i šutnja političkih partija i nevladinog sektora koji ne reaguju na blokade vitalnih crnogorskih saobraćajnica i bulevara.

"Posebno Vlade koja mora građanima/kama da obezbijedi sigurnost, slobodu kretanja i život dostojan čovjeka.Sve je ovo već viđeno,u manjoj mjeri od  gotovo istih protagonista u izbornoj 2016.g., kada je mjesecima bila blokirana glavna saobraćajnica u Glavnom gradu Podgorici,bulevar Svetog Petra Cetinjskog i na njemu izgrađeno šatorsko naselje a slično se ponavlja i u izbornoj 2020", poručeno je iz LP.

Liberalna partija, poručuju u potpunosti podržava pravo mirnog okupljanja.

"Shodno Zakonu, na mjestu koje ne ugrožava slobodu kretanja ostalih građana/ki Crne Gore i gostiju, apelujemo na SPC da Crnoj Gori omogući normalan život u kontinuitetu a zahtijevamo od državnih institucija da konačno počnu da rade svoj posao. Poznato je da “Crnogorci ne ljube lance” a kada nam je ugroženo jedno od  osnovnih ljudskih pravo, sloboda kretanja i sve ostale slobode su ugrožene", zaključeno je u saopštenju LP.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Samo vi šetajte,zakon se neće povući,zar ste baš svi toliko nepismeni, a vidi se da jeste, ili ako ste pismeni,priznaje, ne šetate zbog zakona, oćete da CRNA GORA bude pod srbijom,NIKADA,NIKADA. To je vas razlog šetnji i još po koji euro,svaka serija se plaha.Dođite pameti.VJEČNA SI CRNA GORO!!!!!!

Nina

Tako je LP, pa ja ne mogu čudu da se načudim tom ćutanju institucija.Ta njihova šetnja traje li traje, a ja sa svojim gostima koji su bili u čudu i strahu ne mogu proći, jer njima je dato pravo, ne i mnogima od nas.Rekli su više što su htjeli, čuli su ih svi i što sad, iživljavaju se i dalje.I naravno, i dalje svi koji im mogu i trebaju reći dosta, ćute...

JA

@Ko vama sta brani? Molim Vas da mi iskreno odgovorite, da li ste pročitali, za Vas, sporni zakon ili Vam je neko ispričao o čemu se tu radi?