16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Kolašin: Zakon ne ugrožava ni pojedince ni vjerske zajednice

Politika

Comments 0

DPS Kolašin: Zakon ne ugrožava ni pojedince ni vjerske zajednice

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Mjesni odbori Opštinskog odbora DPS Kolašin razmatrali su aktuelnu situaciju u Kolašinu i Crnoj Gori, povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. kako je saopšteno, saglasni su da nema dileme da će zamisao anticrnogorskih i antirazvojnih scenarista povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti pobijeđena.

"Zakon ne ugrožava ni jednog pojedinca, ni jednu vjersku zajednicu. Zakon omogućava da vjera pripada svima i sprječava jednu od najvećih zloupotreba čovjeka i njegove slobode, a to je monopol nad vjerom. Protivnici Zakona nameću prevaziđeni, nacionalistički koncept društva, u kojem nam nude jednostranost i primitivizam u zamjenu za demokratiju i civilizacijsko zajedništvo.

Crna Gora je država koja je organizovanošću i sviješću svojih građana prevazišla modele života i razmišljanja koje nude retrogradni povratnici u prošlost. Umjesto moderne i napredne države, nude nam zaostalu teokratiju, jedne vjere i nacije. Jasno se pokazuje da iza šetnji i litija nema vjere i vjerske ugroženosti, već samo još jedan neuspješan pokušaj da se ospori, ugrozi i zaustavi Crna Gora. Da su skinute odore manipulacija potvrđuje i primjer Kolašina gdje najveći dio onih koji šetaju na litijama i ne znaju kako izgleda unutrašnjost Crkve Svetog Dimitrija u našem gradu", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR