7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čavušoglu danas sa Markovićem, Darmanovićem...

Izvor: Foto: Anadolija

Politika

Comments 0

Čavušoglu danas sa Markovićem, Darmanovićem...

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu sdanas boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, Čavušoglu će se sastati prvo sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Nakon sastanka će biti objavljeno saopštenje za javnost.

Ministri vanjskih poslova Crne Gore i Turske Srđan Darmanović i Mevlut Čavušoglu potpisaće prilikom posjete Sporazum o pružanju konzularne zaštite crnogorskim državljanima i Sporazum o obavljanju plaćene djelatnosti izdržavanih članova porodice članova diplomatskog i konzularnog predstavništva.

Podsjetimo, Čavušoglu započeo je juče zvaničnu posjetu Crnoj Gori razgovorima sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Osim Fejzića, šefa turske diplomatije su u medresi "Mehmed Fatih" u Milješu, dočekali i predstavnici Albanaca i Bošnjaka kao i turski alumnisti i investitori.

Čavušoglu je istakao da je Turska prijatelj Crnoj Gori, te je prenio pozdrave turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana. On je rekao da je Turska postavila cilj da 2023. bude deseta ekonomska sila u svijetu i treća u Evropi.

“Kako smo do danas postizali naše ciljeve tako ćemo i ubuduće. Naša snaga nije uperena protiv bilo koga. Kako mi jačamo tako pomažemo ljudima koji su u teškoj situaciji”, rekao je on.

On je zahvalio građanima Crne Gore što nijesu podržali puč protiv turskog predsjednika. Istakao je i da se Turska pod vođstvom Erdogana izborila sa teškoćama iznutra i spolja.

“Na kraju smo bili suočeni sa izdajničkim pokušajem puča i pobijedili smo sa našim narodom. I sada se sa njima borimo i želim da vam se zahvalim što nijeste dali priliku da te izdajice nađu svoje utočište u Crnoj Gori. Nastavite da budete oprezni”, rekao je Čavušoglu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR