10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusi „hibridnim ratom” Amfilohija ustoličili za lidera opozicije – a to samo jača Đukanovića

Politika

Comments 10

Rusi „hibridnim ratom” Amfilohija ustoličili za lidera opozicije – a to samo jača Đukanovića

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Prošli put (2016. godine) su ruske specijalne službe griješile i nijesu uspjele da napadnu crnogorsko rukovodstvo. Sada vjerovatno pokušavaju da promijene vlast „događanjem naroda” – prenosi vjerski portal na ruskome jeziku „Credo.Ru” (независимое информационно-аналитическое интернет-издание о религии).

Navodi da je „Zakon o slobodi vjeroispovijesti izazvao u regionu najdublju krizu od proglašenja nezavisnosti Kosova”.

„Duhovna implikacija crnogorske krize najavljena je u Ministarstvu inostranih poslova (MIIP) Ruske Federacije nakon usvajanja Zakona. ‘Jedinstvo i solidarnost pravoslavnoga sveta, očuvanje njegovih vijekovnih temelja ključ su za obezbjeđivanje normalnoga razvoja društva’, navodi se u komentaru ruskoga MIP-a, koji takođe naglašava da ovo pitanje treba razmotriti na međunarodnome nivou”.

Oglasila se Rusija: Mogu biti ozbiljno ugroženi interesi Mitropolije crnogorsko-primorske

„Za Moskvu je prioritet u jugoistočnoj Evropi da spriječi pridruživanje bivših socijalističkih republika NATO-u i blokira širenje Alijanse. I to ne samo diplomatskim komentarima, već i aktivnim akcijama”.

„Jasno je da Rusija vodi svoj hibridni rat u Crnoj Gori alternativnim imperijalističkim metodama, uključujući i instrumentalizaciju pravoslavlja”, piše „Credo.Ru”.

Portal ocjenjuje da je „Amfilohije, u stvari, trenutno najjača opoziciona figura u zemlji”. Ali, kome takva konstelacija najviše odgovara?

„Oživljavanje velikosrpske ideje sada ide na ruku crnogorskome predśedniku Milu Đukanoviću, jer vraća protivnike, kritičare i pasivne glasače u njegov tabor”, navodi „Credo.Ru”.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

@Veljko Ocigledno je da su oni u raskolu sa pravoslavljem ,i sad je to nova (s)vetosavska crkva

Katunjanin

@Svasta bas I time kako pisete ime Crne Gore ,jasno vas legitimise , zato , jasno nam je sto od vas mozemo ocekivati , ali smo spremni na adekvatan odgovor .

Katunjanin

@Beranac Upravo je to ono cega vi i vase kamarile nijeste ni svjesne ,zato vam je pametnije da zakocite ,da nebiste proklizali kao u Kninu i na Kosovu . Razmislite dobro nije ovo 1918 g.