7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate pokušavaju da izdejstvuju skraćenje mandata lokalnog parlamenta?

Politika

Comments 0

Demokrate pokušavaju da izdejstvuju skraćenje mandata lokalnog parlamenta?

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Raspisivanjem konkursa za izbor novog urednika programa Radio televizije Budva, iako ugovor aktuelnoj urednici Ivi Pavlović traje do juna ove godine, Demokrate pokušavaju da isprovociraju reakciju Demokratskog fronta kako bi došlo do skraćenja mandata lokalnog parlamenta, tvrdi više izvora Pobjede iz budvanske vladajuće koalicije.

To bi, kako je Pobjedi rečeno, bilo izvodljivo ukoliko bi na nekoj od narednih sjednica Skupštine Opštine Budva ponovo došlo do toga da odbornici Fronta i opozicionog DPS-a preglasaju predlog Demokrata, što se dešavalo već nekoliko puta.

Iva Pavlović je na godišnjem odmoru, a vijest o raspisivanju konkursa za novog urednika lokalnog javnog emitera saznala je, kako tvrdi, putem društvenih mreža.

Ona je, u izjavi za Pobjedu, ispričala kako se već duže vrijeme suočava sa političkim pritiskom, a to potvrđuje i snimak telefonskog razgovora sa članicom Savjeta RTV Budva, koji je objavila na svom You Tube kanalu.

Tokom razgovora, članica Savjeta saopštava da često prima pritužbe vezane za lične stavove koje Iva Pavlović iznosi na svom Facebook profilu i objašnjava kako nije željela da sa tim pritužbama izlazi pred Savjet, te da želi da se vide i porazgovaraju o mogućnosti da ubuduće ne iznosi lične stavove na društvenim mrežama. Članica Savjeta tokom razgovora, takođe, priznaje da je ,,pod konstantnim pritiskom sa svih strana“.

''U pitanju je najbrutalniji vid pritiska gdje član Savjeta zove urednika da mu prijateljski saopšti da malo smanji objave na drustvenoj mreži. To je skandal sam po sebi, jer ja imam pravo na slobodno mišljenje i ispoljavanje stavova, posebno jer kritički registrujem pojave i ne koristim jezik mržnje'' – rekla je Pavlović u izjavi za Pobjedu.

Navodi da na njenom odlasku sa mjesta urednice RTV Budva već duže vrijeme insistiraju politički subjekti koji, kako kaže, ne kriju nezadovoljstvo činjenicom da nije spremna na slijepu poslušnost i praćenje partijskih diktata koje serviraju.

''To traje već dosta dugo. Tačnije, nešto više od pola godine. Disciplinovanje su probali da izvrše preko članova Savjeta instruiranih da obavljaju razgovore sa mnom, kao i samog direktora Rada Tabaša koji se miješao u urednički posao češće nego što je trebao, odnosno prevazilazilo je granice pristojnog. Tabaš je blizak Demokratama, iako formalno nije član ni jedne partije. Naši odnosi su trajno narušeni 6. januara ove godine kada je tražio da smanjim prisustvo Bata Carevića u centralnoj informativnoj emisiji „Polis“. Ja sam to odbila i prenijela sam naš razgovor Careviću. Nakon toga sam otišla na odmor koji još uvijek traje i na kome sam i saznala da je raspisan konkurs. Smatram da je to isključivo osveta meni, jer ostavljam televiziju koja je preporođena i gledana širom Crne Gore'' – navela je Pavlović.

Navodi da je politička pozadina čitave priče vrlo jednostavna.

''Bliže se izbori i neko želi da lokalni javni emiter stavi pod apsolutnu kontrolu i izabere osobu spremnu da ispunjava partijske želje pojedinaca koji očigledno imaju problem da se snađu u novonastaloj situaciji koja prevazilazi renderovane skice iz dječijih slikovnica'' – zaključila je ona.

Iva Pavlović je prije odlaska na uredničku poziciju u RTV Budva bila članica Pokreta za promjene. U žižu javnosti dospjela je u oktobru 2015. kada je policija razbila proteste Demokratskog fronta ispred zgrade državnog parlamenta.

Ona je, nakon toga, u septembru 2017. sa još dvojicom funkcionera DF-a, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koju je navodno formirao lider PZP-a Nebojša Medojević, uhapšena, a odmah potom i puštena da se brani sa slobode.

Demokrate štede samo svoje kadrove

Izvori Pobjede navode da Demokrate, od dolaska na vlast u Budvi, na sličan način pokušavaju da uvedu red i u druga lokalna javna preduzeća.

Tako su, kako navode, na silu smijenili direktoricu Dnevnog centra Ivanu Mihović da bi na njeno mjesto postavili osobu koja, kako tvrde, nema stručnih kapaciteta da se bavi tom problematikom.

''Već neko vrijeme pokušavaju da smijene i direktoricu JU Muzeji i galerije Luciju Đurašković iako je ona, svojim zalaganjem, uspijela da internacionalizuje rad te ustanove. Pošteđeni su samo kadrovi Demokrata'' – navode izvori Pobjede.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR