16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: Željno iščekujemo Erdoganovu posjetu

Politika

Tag Video
Comments 1

Brajović: Željno iščekujemo Erdoganovu posjetu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović ocijenio je izuzetno uspješnom posjetu delegacije parlamenta Crne Gore Turskoj, dodavši "da se nalaze kao prijatelji kod prijatelja". 

"Crna Gora i Turska imaju zaista prijateljske odnose, imaju veoma razvijene političke odnose i razmjenu posjeta na najvišem nivou i ja mislim da smo već postigli to da se značajno to pokazuje i kroz našu intenzivnu ekonomsku saradnju.

Sa kolegom Šentopom sam imao izuzetne razgovore o nastavku naše parlamentarne saradnje, tu veliku ulogu igraju grupe prijateljstava koje smo već odavno formirali, kao i saradnja naših odbora skupštinskih koji razmjenjuju posjete. Bili su i vaš Odbor za međunarodne odnose u Crnoj Gori, kao i naš ovdje u Turskoj i moram da kažem da zaista mislimo da je to pravi način saradnje i razvijanja naših parlamentarnih odnosa.

Kao što znate prije nekoliko dana je u posjeti Crnoj Gori bio ministar vanjskih poslova Turske, a on je najavio i posjetu predsjednika Erdogana i zaista se radujemo njoj i željno je iščekujemo.

Gospodin Šentop je naravno sa zadovoljstvom prihvatio moj poziv da i on učini posjetu Crnoj Gori, ona će se nadam se uskoro dogoditi. Naravno ja sam mu obećao da ću doći na proslavu Velike narodne skupštine Turske, na godišnjicu osnivanja Velike narodne skupštine Turske i biće mi pravo zadovoljstvo da budem u aprilu ovdje ponovo. Hvala na gostoprimstvu i radujem se nastavku posjete", kazao je Brajović novinarima. 

Predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop kazao je da njegova zemlja pomno prati razvoj Crne Gore. 

"Turska i Crna Gora su dvije države koje u kontinuitetu razvijaju prijateljske i bratske odnose. Turska je jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Crne Gore i od početka je podržavala Crnu Goru na međunarodnom polju, posebno u Evropi, evropskim i evroatlantskim institucijama. Pomno pratimo ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore. Posjete na visokom nivou imaju snažan efekat na bilateralne odnose. U tom pogledu, drago mi je da uvaženog predsjednika Skupštine Crne Gore ugostim u Turskoj", kazao je on. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

HN-MNE

Naravno, prijatelji su vazda dobro došli!