8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković:  Naš plan je da komandu Mornarice preselimo u kasarnu Pero Ćetković

Politika

Comments 0

Bošković: Naš plan je da komandu Mornarice preselimo u kasarnu Pero Ćetković

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore i u okviru radne posjete razgovarao sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem.

Na sastanku je bilo riječi o planovima i aktivnositma u narednom periodu.

"Razgovarali smo o mogućnostima generisanja svih snaga i potencijala koje Crna Gora ima kada je u pitanju Jadransko more, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, Granična policija. Sve to zajednički moramo sagledavati, kako bi sistem bio što efikasniji i moderniji, spreman da odgovori na savremene izazove", kazao je ministar odbrane i dodao šta se planira za komandu Mornarice. 

"Naš plan je da komandu Mornarice u narednom periodu selimo u kasarnu 'Pero Ćetković'. Time će prestati potreba za ovim objektom', istakao je Bošković i poručio da je poseban fokus Ministarstva na rješavanju stambene problematike zaposlenih u VCG i MO. 

'Imajući na umu da nam je u Baru veliki broj pripadnika VCG, koji su tu radno angažovani, a da su im porodice u drugim gradovima na primorju, logično je da njima pokušamo da obezbijedimo da budu stacionirani u ovoj opštini. Ranije smo za stabenu zgradu definisali jednu loakciju, takozvanu Popović ekonomiju. Međutim, to mjesto je opterećeno restitucijom i ostavinskim postupcima, što je usporilo realizaciju projekta. Sada smo sa predsjednikom opštine dogovarali alternativnu lokaciju, pa sam siguran da ćemo u drugoj polovini ove godine i to pitanje početi da rješavamo', istakao je Bošković .

Predsjednik opštine Dušan Raičević kaže da je sastanak potvrda kontinuirano dobre saradnje sa Ministarstvom odbrane.

Kaže da MO ima punu podršku kada je riječ o sprovođenju aktivnosti, sa akcenotom na rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u VCG i MO.

 'Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo da idemo u pravcu rješavanja životnog pitanja pripadnika Vosjke Crne Gore i da pružimo punu podršku toj inicijativi u nadi da ćemo već u toku ove godine moći da stvorimo sve pravne pretpostavke da se sa izgradnjom objekta zaista započne', zaključio je Raičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR