9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oproštajni prijem za ambasadora Bašića povodom okončanja mandata u Moskvi

Politika

Comments 0

Oproštajni prijem za ambasadora Bašića povodom okončanja mandata u Moskvi

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Prvi zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško priredio je danas, u Vili „Spiridonovka“ u Moskvi, oproštajni ručak za ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji Ramiza Bašića, povodom završetka njegovog mandata, saopšteno je iz Minsistarstva vanjskih poslova. 

"U otvorenom razgovoru, sagovornici su ocijenili da trenutno stanje u crnogorsko-ruskim odnosima nije u skladu sa njihovom viševjekovnom i bogatom tradicijom ali da, u datim okolnostima, dvije zemlje nastavljaju da sarađuju na principima uzajamnog uvažavanja i obostrane koristi. Sa zadovoljstvom je konstatovano da je saradnja u nekim oblastima očuvana i ima trend daljeg unapređenja. U tom smislu, apostrofirane su oblasti turizma, aviosaobraćaja, kulture i obrazovanja. Jednako tako, ohrabruje i činjenica da je ruski biznis i dalje zainteresovan za ulaganja u crnogorsku privredu i Rusija i dalje zauzima značajno mjesto među stranim investitorima", navedeno je u saopštenju. 

Govoreći o predstojećem obilježavanju 75-godišnjice Dana pobjede nad fašizmom, Gruško je naglasio da je pozitivno primljena izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, data u Varšavi 1. septembra 2019. godine, o istorijskoj ulozi Crvene armije u pobjedi nad silama osovine.

Sagovornici su se, takođe, saglasili da je poboljšanje odnosa u interesu obje strane i da, u tom kontekstu, značajnu ulogu ima proaktivan odnos diplomatskih misija dvije zemlje u Moskvi, odnosno Podgorici.

U ime ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, ambasadoru Bašiću uručen prigodan poklon.

Ručku su prisustvovali: Jurij Pilipson, direktor IV Evropskog departmana, Ivan Gorbunov, zamjenik direktora IV Evropskog departmana MVP Ruske Federacije i Borjanka Simićević, savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji.      

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR