8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Umjesto inferiornih jadikovki, predlažemo opoziciji da se bavi svojim poslom

Politika

Comments 0

DPS: Umjesto inferiornih jadikovki, predlažemo opoziciji da se bavi svojim poslom

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Opozicija u Glavnom gradu, u svojoj nemoći izvodi performans o navodnoj političkoj ugroženosti, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS-a Glavnog grada.

"U pokušaju da stvori privid političke krize vlasti u Glavnom gradu, zatražili su, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi, da se raspravlja o razrješenju Gradonačelnika. Ozbiljni rezultati u dosadašnjem trajanju mandata gradske uprave, čine inicijativu apsurdnom, a još važnije, formalni prijedlog inicijative je u suprotnosti sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada.

Sigurni smo da, u najmanju ruku, javnosti komično djeluje stav da bilo ko u vladajućoj koaliciji pred ovakvom opozicijom izbjegava bilo kakvu raspravu. U prilog tome ide i činjenica da je opozicija danas imala priliku da sa odbornicima vladajuće koalicije razmijeni argumente vezane za Strateški plan kroz raspravu o istom.

Vidjeli smo, međutim, da su se po oprobanoj praksi opozicioni odbornici odlučili za svoj dobro poznati koncept napuštanja sjednice, dok su, sa druge strane, građani imali priliku da se uvjere na koji način se vladajuća većina odnijela prema ovom razvojnom dokumentu na današnjoj sjednici. Stoga, umjesto inferiornih jadikovki, predlažemo kolegama iz opozicije da se počnu baviti svojim poslom, pa onda možda i osmisle neke svrsishodne inicijative, koje će ponuditi bolji standard funkcionisanja u Glavnom gradu, a takve inicijative će vladajuća većina vrlo rado prihvatiti, sa koje god društveno-političke strane dolazile", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR