12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

27.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 15°

Utorak

29.10.

23° / 15°

Srijeda

30.10.

23° / 15°

Četvrtak

31.10.

22° / 14°

Petak

01.11.

21° / 12°

Subota

02.11.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Potpisao sam ponovo izglasane zakone, dileme su ostale

Politika

Comments 26

Đukanović: Potpisao sam ponovo izglasane zakone, dileme su ostale

Autor: Antena M

  • Viber

Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština  ponovo izglasala 20. januara 2021. godine. Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz  člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon”, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsjednika države.

Vjerujem da ukupnim radom, a posebno u ovom  vremenu kompleksnog ambijenta vršenja vlasti, najbolje doprinosim državi i njenom demokratskom napretku, apsolutnim poštovanjem Ustava Crne Gore.

Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje  procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti.

Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način", naveo je Đukanović.

Komentari (26)

POŠALJI KOMENTAR

PREDSJEDNIK JE SVE U PRAVU

SRAMNO JE, JAD NO, BIJEDNO, LAŽNO, PODMUKLO NAPADATI MILA DJUKANOVICA NAŠEG NAJVEĆEG BORCA ZA OČUVANJE NEZAVISNE CRNE GORE, STOP, STOP, STOP, ISTINA SE VIDI SAD JASNO KO JE IZDAO CRNU GORU I SVETINJE, POGLEDA ĆE SE TI LJUDI U OGLEDALO I VIDJEĆE SVOJ OBRAZ KOJI DADOŠE SVE ZA SRBIJU, NEDIRAJTE NAŠU C!

Djurovucinic

@Donji_Grbalj .meni nije jasno sto se vi brinete oko kako kažete " maskiranih osoba" koje ću ja da uvedem u Crkvu ,koja je moja isto koliko vaša. To što ja neću sa ideologijom mace i šiljka , pahomija i kačavende podržavanjem četnika,zarad srpskog sveta,bolje vas da brine. Moja je borba pravedna.

Iz Principa

@SerdarŠćepan е мој сердаре, видиш ти нам Срби раде. Однесоше нам Црну Гору у Крушевац.