17 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić: Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora UP

Politika

Comments 13

Adžić: Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora UP

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Zoran Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora Uprave policije, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je u jutarnjem programu TV Prva kazao da uprkos odluci Upravnog suda - da je smjena Brđanina nezakonita, on neće vršiti funkciju prvog čovjeka policije i da će Vlada ako treba donijeti novu odluku.

- Gospodin Siniša Gazivoda - advokat koji zastupa Zorana Brđanina je dobar pravnik i vjerujem da ima profesionalnu obavezu da zahtjeva da se njegov klijent vrati na posao, ali mi ćemo stvari raditi zakonito i nećemo dozvoliti da neka odluka utiče na rad MUP-a. Vi znate da onako kako je Upravni sud tumačio odluku, mi imamo situaciju da nam direktor UP zaustavi funkcionalnost rada organa i da radi sve ono što je u suprotnosti sa profesionalizmom - kazao je Adžić.

Kako kaže, preko godinu dana je izostalo mišljenje Skupštine o izvještaju koji podnosi direktor UP o radu tog organa.

- Zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija. Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani - istakao je Adžić, poručujući da će donijeti novo rješenje ako bude bilo potrebe.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

miki

E turizmologu-konobaru, zakone nepišu turizmolozi već pravnici doktori prava profesori prava. zKon moraš da poštuješ jer važi za sve a pogotovo za policajce i ministra turizmologa neznaveni Adžicu i Dritangu. Doćićete i vi pod udar zakona ako ima pravde/ruke pravde/ jer neznanje neoslobadja od odgovornosti ni vas neznavene.

Anarhija

Sud je odličio da se Brđanin mora vratiti na posao. Zar nije ovaj isti čovjek prije dva dana izjavio da državu ne moraš voljeti ali je moraš poštovati? Isto se odnosi i na poštovanje sudskih odluka te iste države, ali Adžić nije neki intelektualni kapacitet da to ukapira.