23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ćinćur: To što nijesam isključena iz PES-a doživljavam kao još jednu vrstu pritiska i manipulacije

Politika

Comments 2

Ćinćur: To što nijesam isključena iz PES-a doživljavam kao još jednu vrstu pritiska i manipulacije

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a doživljava kao atak na slobodno izražen stav, prenosi RTCG. Ona je kazala da a nije promijenila svoj stav u vezi sa formiranjem vlade i skupštinske većine.

Prema njenim riječima kao da smo još u KPJ u kojoj je bilo zabranjeno drugačije misliti.

“Svoj stav oko formiranja 44. vlade i skupštinske većine nijesam promijenila, i to što ja nijesam isključena doživljavam kao još jednu vrstu pritiska i manipulacije od vrha PES-a. I dalje mislim da je Crnoj Gori neophodna stabilna vlada koju bi podržalo najmanje 49. poslanika, koja bi bila spremna za reformske procese i uspostavljanje vladavine prava”, navodi Ćinćur.

U tom smislu podržava razgovore o skupštinskoj većini koja bez ucjena može donositi suverene odluke.

“Svaka druga većina, od 41 ili 42 poslanika mi je neprihvatljiva i neću je podržati. Ne želim da učestvujem u nečemu što doživljavam kao povratak starog tridesetogodišnjeg režima na vlast”, poručila je Ćinćur.

Iz Poketa Evropa sad mandatara Milojka Spajića sinoć je isključena je poslanica Jevrosima Pejović. PES očekuje da im Pejović vrati mandat.

Prošle sedmice je Izvršni odbor Pokreta Evropa sad predložio je da se iz partije isključe poslanice Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur. One nisu podržale Vladu koju planira da sastavi mandatar Milojko Spajić.

Spajić je ranije najavio da će vladu praviti sa Demokratama, Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i strankama manje brojnih naroda.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Gospodjo Cincur ,KPJ-u je jedna ideologija koja je ostavila i ostvarila znacajan napredak u nekadasnjoj Jugoslaviji.Ako ste nekad bili clan partije onda ste bili iz interesa a ne iz ubjedjenja i vjere u tu partiju ,a to pokazujete i sad jer za vas ne postoji niko drugi .Uzgred -dobar vam je stajling

Feniks

Bilo bi mnogo poštenije od Radinke da se priključi ZBCG nego što diše za vratom Spajiću. To foliranje i uslovljavanje samo je njeno koprcanje da ugura u Vladu ZBCG. Uostalom, njoj je samo do fotelje, mala joj penzija, pa što ne bi "mrdnula" poslaničku platu, breee!!!